Élet-Stílus

Kisfia születésnapján arról posztolt, pont az a gyereke „termeli” a legkevesebb lájkot

Durva kritikák özöne zúdult Katie Bowerre, egy ötgyermekes, blogger anyukára, miután egy Instagram-posztban arról panaszkodott, hogy a hatéves kisfia, a lájkok és a kommentek számát tekintve nagyon rosszul teljesít a közösségi portálon – írja a BuzzFeed.

Bowernek és a férjének hat gyermeke van, öt fiú és egy kislány. A főállású anya a közösségi portálokon keres pénzt, amolyan háztartási, „csináld magad” bejegyzésekkel és a családja mindennapjairól szóló posztokkal. Az Instagram-profiljának több mint 52 ezer követője van.

Nemrég, a második gyermeke hatodik születésnapján, Katie Bower fura posztot osztott meg. Azt írta kicsit aggódik a kisfiúért, mert statisztikák szerint az ő fotói generálják a legkevesebb kedvelést és hozzászólást. Az írta, attól fél, hogy a kisfiú önbizalma a jövőben sérülhet emiatt, ezért arra kérte a követőit, legalább a gyerek szülinapján kedveljék jó sokan a fotóját.

A bejegyzésről készült képernyőmentés pillanatok alatt elterjedt a Twitteren, az anyára pedig össztűz zúdult, amiért kiárusítja a gyermekeit, akikre afféle lájkgenerátorokként tekint, és aszerint rangsorolja őket, hogy mennyi interakciót generálnak. Többen kérdezték, vajon mennyire elfogadható, hogy valaki megpróbál közösségimédia-sztárt csinálni a gyerekeiből, még jóval azelőtt, hogy ők maguk eldönthetnék, vágynak-e a nyilvános szereplésre, vagy sem.

Katie Bower hamarosan törölte az eredeti posztját, és egy videóban, könnyek között reagált a kritikákra. Igazat adott az őt bírálóknak és azt mondta sokat tanult történetből. Belátta, hogy hibázott, amikor hagyta, hogy közzösségimédia-szakértők, tanácsadó cégek, illetve a hirdetők elhitessék vele, mennyire fontosak a számok és statisztikák.

(Kiemelt képünkön Katie Bower, fotó: Fotó: Instagram / bowerpowerblog)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik