Élet-Stílus

Péniszalakú bagolyszobrot avattak Szerbiában

Úgy tűnik, Szerbiában megirigyelték az ausztráliai Canberra péniszalakú bagolyszobrát. Nagykikinda városában ugyanis, egy olyan köztéri alkotást lepleztek le néhány hete, ami hasonló elképzelés alapján születhetett – írja az ABC.

A szerb szobor minden nézőpontból furcsának tűnik, de egy bizonyos szögből, még a legártatlanabb szemlélőnek is rögtön leesik, miért mosolyogják meg sokan a közel két és félméteres műtárgyat, és miért tartják mások felháborítónak. Utóbbiak a város hivatalos Facebook-oldalán követelik a frissen felállított szobor eltávolítását, míg mások inkább örülnek, hogy a bagoly miatt külföldi újságírók viszik hírét a városnak.

A nagykikindai azonban nem a világ első péniszbaglya. Hasonlóan zavarba ejtő alkotás díszíti a canberrai Belconnen utcát, már 2011 óta. Az ausztrál szobrot, aminek saját Facebook-oldala van, sokszor megrongálják vandálok, az mégis büszkén áll.

Mindkét szobrász, az ausztrál Bruce Armstrong és a szerb Jovan Blat is tagadja, hogy bármi mást próbáltak volna megmintázni, a baglyokon kívül. Blat ezen kívül hozzáteszi: a kortárs képzőművészet nem való mindenkinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik