Élet-Stílus

Álomház eladó: saját kísértettel, a világ egyik legparanormálisabb falujában

Az álomotthon szinonimája az angliai Kent egyik kis falujában, Pluckleyben fekvő Rózsa farm. A festői környezetben álló négy hálószobás, két fürdőszobás ház, illetve hozzá tartozó, különálló nyári lak kívülről tradicionális hangulatot árasztanak, belül azonban minden kényelmi igényt kielégítő, modern berendezéssel rendelkeznek.

A Rózsa farm jelenleg új lakókra vár: 975 ezer fontért (353 millió forintért) dobta piacra a jelenlegi tulajdonos. A hirdetés részletesen ír az ingatlannal kapcsolatos lenyűgöző részletekről, éppen csak azt nem említi, hogy vevőnek egy kísértettel, a Vörös úrnővel kell majd osztoznia a Rózsa farmon.

Az alig több mint ezer fős Pluckley az egyik leginkább kísértetjárta település a földön: nem kevesebb, mint 12 szellem járja a környékét. Rögtön az egyik faluhoz vezető út elágazásánál, öreg tölgyek alatt jelenik meg éjjelente egy férfi kísértete, akit évszázadokkal ezelőtt, egy teliholdas éjszakán, épp azon a helyen támadtak meg lesből az ellenségei. A férfit leszúrták egy karddal, majd a testét egy lándzsával az egyik fához tűzték.

Nem sokkal messzebb egy négylovas szellemhintó szokott feltűnni, illetve egy pipázó cigányasszony kísértete, akit a helyiek boszorkányság vádjával máglyán végeztek ki. Ha nagyobb vihar közeledik, azt mindig biztosan jelzi a molnár fekete kísértetének felbukkanása az egykori malomban. A régi iskolába az az igazgató jár vissza, aki nem sokkal az első világháború után akasztotta fel magát, nem messze, egy kiserdőben pedig az ezredes szokott felbukkanni, aki ugyanezzel a módszerrel követett el öngyilkosságot. A vasútállomás mellett, a vályogvetőveremnél ma is hallani annak a munkásnak a sikoltását, akire ráomlott az agyagfal.

A Greystones házba egy szerzetes szelleme jár vissza a túlvilágról, ki tudja, miért. A történetének azonban köze lehet a Rózsa udvar (nem tévesztendő össze a Rózsa tanyával) úrnőjének kísértetéhez. A hölgy mérgező bogyók levével követett el öngyilkosságot, azóta visszajár, mindig délután négy és öt között. Gyakran látják őt együtt a Greystones szerzetesszellemével.

A Dering család birtokán évszázadok óta kísért egy fehér nő. A kúria könyvtárszobáját kedveli a legjobban, azt azonban semmi sem bizonyítja, hogy köze lett volna ahhoz a rejtélyes tűzvészhez, ami épp onnan terjedt szét, és amiben az egész ház kiégett 1952-ben.

A falu legújabb kísértete mostanában bukkant fel a St. Nicholas templomban. Egyelőre nem sokat tudnak róla a helyiek, csak azt, hogy egy fiatal nőről van szót. A Rózsa farmon rendszeresen kísértő Vörös úrnő, szintén fel szokott bukkanni ebben a templomban, illetve a kertjében is. A XII. században halt meg, kezében egy szál vörös rózsával helyezték örök nyugalomra, meglehetősen fura módon. A nőt hét egymásba illeszkedő ólomkoporsóba, majd egy nagy tölgyfakoporsóba rakták, így helyezték el végül a templom pincéjében, egy titkos kamrában.

Szóval álomotthon, saját kísértettel egy faluban, ahol 12 szellem jelenik meg rendszeresen. Beköltözne? Mármint ha lenne közel egymillió fontja.

(Kiemelt fotó: Warner Gray, Media Drum Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik