Élet-Stílus

Nyit Anglia első kannabisz-étterme, de nem a betépésről szól majd

Kannabisszal dobja fel menüjét a vega és vegán ételeket kínáló Canna Kitchen.

A tengerparti Brightonban nyit Nagy-Britannia első kannabisz-étterme decemberben. A Canna Kitchen nevű hely vegetáriánus és vegán konyhát visz majd, egy kis csavarral: minden ételükbe kerül majd valamennyi kannabisz. Mint mondják, szeretnék megváltoztatni azt, ahogy az emberek erről a növényről gondolkodnak. Kezdve mindjárt azzal, hogy ezek az ételek nem a betépésről szólnak majd, a kannabioidok közül ugyanis a nem pszichoaktív CBD, CBG és CBN nevű hatóanyagok lesznek fellelhetők az ételekben, no meg, persze, a kannabisz természetes aromái.

A CBD és társai nem okoznak hallucinációkat, mégis óriási népszerűségnek örvendenek, mióta közszájon forog, hogy mennyire sok egészségügyi előnnyel jár fogyasztásuk: rágcsálókon végzett kutatások szerint ezek az olajok sikerrel veszik fel a harcot a rák ellen, fájdalomcsillapító, gyulladásgátló és szorongásoldó hatásúak, valamint képesek enyhíteni az epilepsziás rohamokat. Cserébe a WHO jelenlegi állásfoglalása szerint semmilyen kockázatot nem hordoznak.

A Canna Kitchen vezetői igen lelkesek, és ismerve a szigetország gasztrokultúráját – rengetegen járnak étterembe, virágzik a street food-piac – nincs is okuk az aggodalomra: valószínű, hogy telt házzal dolgoznak majd minden este.

via Mirror, kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik