Élet-Stílus

Külföldre megy dolgozni? Ezt (is) vigye magával! (x)

Úgy tűnik, egyre többen próbálnak szerencsét idegenben. A hirtelen környezetváltozásra azonban nem árt, ha előre felkészülünk!

Sándort az időzónaváltás küldte padlóra

„Alig érkeztem meg New York-ba, már másnap kezdtem az új munkahelyemen, egy nagy reklámcégnél – meséli a tervezőgrafikus Sándor. – Tetszett az ötlet, hogy nemzetközi környezetben dolgozhatok, ráadásul Amerikában. Kár, hogy bizony jó időbe telt, mire alkalmazkodtam a hatórányi időeltolódáshoz. Addig rendszeresen felébredtem az éjszaka kellős közepén, mert a szervezetem még az otthoni időszámításnak megfelelően működött. És mert a testem azt hitte, már reggel van, az ilyen ébredések után már vissza sem tudtam aludni. Nappal meg kóvályogtam a fáradtságtól. Aztán anyukám utánam küldött pár doboz Sedacur forte növényi gyógyszert, amit ő is használ olyankor, ha nem tud jól aludni. Ennek a gyógynövényes gyógyszernek köszönhetően végül sikerült átállnom a New York-i időre”– mondja Sándor.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Renáta az időjárási szélsőségeket tűrte rosszul

„A barátnőm már korábban is Londonban dolgozott idősgondozóként, és úgy láttam, ezzel a munkával elég jól lehet keresni, ezért úgy döntöttem, én is szerencsét próbálok Angliában – kezdi történetét Renáta. – Jól indult a dolog, mert rögtön az első ügyfelem egy tündéri idős hölgy volt, akivel hamar sikerült megtalálnunk a közös hangot. Az ottani időjárás viszont nagyon kikészített! Előfordult, hogy reggel még esett, de délben már úgy sütött a nap, hogy le kellett vennem a pulcsimat is, aztán este megérkezett a fagyos szél. Ilyen sűrű időjárás-változás mellett nem tudtam rendesen aludni sem. Azon kaptam magam, hogy már előre azon idegeskedek, vajon milyen idő lesz másnap, vagy akár egy óra múlva. Kezdtem rájönni, miért beszélnek az angolok folyton az időjárásról… A közérzetemen végül a Sedacur forte javított. Ez a növényi gyógyszer nappal nyugtatóként, éjjel altatóként használható, és nekem éppen erre volt szükségem. A benne lévő valeriána és a komló nyugtató hatásúak, a citromfűlevél pedig az ideges eredetű testi panaszok enyhítésére való. Nekem segített!” – összegzi tapasztalatait Renáta.

Dóra túlaggódta a beilleszkedés nehézségeit

„Életem legnagyobb lehetőségének éreztem, amikor állást kaptam egy japán médiacégnél Tokióban – meséli Dóra. – Jól tudok japánul, a helyi kollégák mégis jó ideig csak angolul voltak hajlandóak beszélni velem. Ma már tudom, hogy csak udvariasságból tették, de akkor nagyon rosszul esett. Azt gondoltam, még azt sem feltételezik rólam, hogy beszélem a nyelvüket… Hogy bebizonyítsam a rátermettségemet, egyre több munkát vállaltam magamra, hadd lássák, igenis értékes munkaerő vagyok. Annyira felpörögtem, hogy egyrészt egész nap csak idegeskedtem, remegett a gyomrom, és éjjel sem aludtam jól. Aztán eszembe jutott, hogy anyukám pakolt nekem az úti patikámba Sedacur fortét. Ez a növényi gyógyszer végül segített megnyugodnom: nappalra nyugtatóként, éjjelre altatóként használtam. Éjszaka jól aludtam tőle, napközben pedig alábbhagyott nálam a folytonos idegeskedés. A koncentráló képességemet sem befolyásolta hátrányosan” – mondja Dóra.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik