Élet-Stílus

Fura menüt rendelt magának utolsó vacsorájára a halálra ítélt gyilkos

Kettős gyilkosságért ítélték halálra Edmund Zagorskit. A 63 éves férfit, aki 1984 óta ül a halálsoron, egy maximális biztonsági szintű, tennesseei börtönben, november 1-én, helyi idő szerint este hét órakor tervezik kivégezni, villamosszékben. Utolsó vacsorájára szokatlan menüt kért – írja a Mirror.

Az akkor 28 éves Edmund Zagorski két férfit, a 35 éves John Dotsont és a 32 éves Jimmy Portert ölte meg 1983-ban. Azt mondta az áldozatainak, hogy nagy mennyiségű marihuánát akar eladni nekik, majd egy erdőbe csalta őket azzal, hogy ott üssék nyélbe az üzletet. Zagorskinál azonban nem volt áru, csak a vételárra pályázott. Dotsont és Portert is lelőtte, majd átvágta a torkukat és kifosztotta őket.

Zagorskit először méreginjekcióval akarták kivégezni, ám élve az állam által biztosított lehetőséggel, ő a villamosszéket választotta. Azt mondta azért, mert míg az injekció beadása után akár 10-18 percig is életben lehet még, addig a villamosszékben csak 15-30 másodpercnyi fájdalmat kell elviselnie. A férfit egyszer már ki akarták végezni október 11-én, de a villamosszék nem állt készen. Öt éve senkit sem végeztek ki villamosszékben az Egyesült Államokban.

Mint minden halálraítélt, Zagorski is kapott egy 20 dolláros (kb. 5600 forintos) keretet, amiből bármit rendelhet magának vacsorára élete utolsó estéjén. Bár októberben nem élt a lehetőséggel, most úgy döntött, megteszi. Bár az halálraítéltek túlnyomó többsége pizzát, steaket vagy hamburgert kér, Zagorski egészen mást választott. Pácolt sertésfarkat, és csülköt rendelt magának.

(Kiemelt képünkön Edmund Zagorski, fotó: Tennessee Department of Corrections)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik