Élet-Stílus

Emberi fogak százait találták egy falban a felújítást végző munkások

Legalább ezer emberi fogat találtak egy könnyűszerkezetes falban, egy üzlethelyiség felújítását végző munkások a georgiai Valdostában. A bizarr leletre van egy, ha nem is ésszerű, de lehetséges magyarázat – írja a Newsweek.

A falban talált fogakról készült fotókat, néhány nap alatt majdnem ezren osztották meg a Facebookon. Dustin Merriman, az üzlethelyiség felújítását végző cég projektmenedzsere elmondta, hogy a munkatársai a fogakat kidobták.

Harry Evans, helytörténész azt mondja, van egy elmélete arra, hogyan kerülhettek a fogak a falba. Az épületben az 1910-es években, majd az 1930-as években is fogorvosi rendelő működött. A városban pedig már több helyen is találtak falba rejtett fogakat, régi fogorvosi rendelőkben. Azt nem tudja, hogy miért rejtettek fogakat a falba a korabeli fogorvosok, de úgy tűnik, volt egy ilyen szokás.

Bár a fogak eléggé bizarrnak tűnnek messze nem a leijesztőbb dolgok, amiket valaha falakba rejtve találtak. A New York államban fekvő Poughkeepsieben, 2013-ban egy több mint harminc éve eltűnt nő csontvázát találták meg a felújítást végző munkások, az angliai Devonban pedig, egy macska 400 éves múmiája került elő egy épület falából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik