Élet-Stílus

A túl sok szolárium miatt tátongott hatalmas lyuk egy fiatal nő halántékán

A napozás megszállottja volt a 34 éves Carrie Doles. Fiatalabb korában, amikor csak tehette, kifeküdt a napra, de nem használt naptejet, mert úgy gondolta, olyasmivel csak az idősebbeknek kell törődniük. Aztán rászokott a szoláriumozásra, négy éven át minden nap befeküdt a gépbe, egyre hosszabb időkre – írja a Sun.

A chicagói nő 18 évesen szoláriumozott először, és 26 éves volt, amikor bőrrákkal diagnosztizálták. Az egész 2010-ben egy fura kis sebbel kezdődött, Carrie bal halántékán. Bár a varr időnkét leesett, hamarosan újra megjelent ugyanott. Fél év telt el, mire nő elment egy bőrgyógyászhoz, aki közölte vele, hogy rákja van. Két héttel az esküvője előtt.

Az orvos azt is elmondta, hogy a rengeteg szolárium, és naptej nélküli napozás biztosan közrejátszottak a betegség kialakulásában. Carrienek a leggyakoribb rosszindulatú bőrdaganata, basalsejtes carcinomája volt, amit meg kellett operálni. Míg a beavatkozásra várt, a fiatal nő megdöbbent, hogy a váróban rajra kívül mindenki legalább hetven éves.

Fotó: Carrie Doles / mediadrumworld.com

Bár a műtét sikerült, a rák 2014-ben visszatért, ugyanazon a helyen. A második műtét után Carrie halántékán egy óriási lyuk tátongott. Plasztikai sebészre várt a feladat, hogy eltüntesse, de az orvosnak nem volt egyszerű dolga, mert az idegek nem működtek a frissen műtött területen.

Miután a nő több mint 24 órát töltött el a lyukkal halántékán, az orvosa közölte vele, hogy bár sikerült összeöltenie az idegeket, még legalább fél évig a nő arcának bal felső része le lesz bénulva. Évekkel és egy újabb operációval később, Carrie még ma sem épült fel teljesen.

A bal szemem ma is folyton könnyezik, és nem tudom mozgatni a szemöldökömet. A műtéti terület nagyon érzékeny, a legkisebb érintése is fáj. Újabban pedig gyakran gyötör fejfájás, mintha villám csapna a halántékomba.

Carrie életét minden értelemben megváltoztatta a betegség. Sokkal felelősebb lett, és ma már önkéntesként azért dolgozik, hogy más ne kerüljön a saját hibájából olyan helyzetbe, amilyenbe ő keverte magát. Többek között iskolai előadásokon magyarázza meg a gyerekeknek, hogy miért kell nagyon vigyázniuk a bőrük egészségére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik