Élet-Stílus

Mégiscsak jó ötlet a szex az exszel

Lefeküdni a volt baráttal, barátnővel? Tízből legalább kilenc ember rögtön rávágja, hogy ez az a kísértés, aminek mindenképp érdemes ellenállni. Csúnya következményei lehetnek annak, ha az egyik fél valójában újrakezdésben reménykedik, miközben a másiknak tényleg nem kell több a szexnél.

Egy friss kutatás mégis arra a következtetésre jutott, hogy a szex az exszel mégiscsak jó dolog. A tudományos eredményeket két tanulmányban publikálták a Wayne State University kutatói – írja a Mirror.

Az elsőben 113, nemrég szakításon átesett önkéntes tapasztalatait dolgozták fel, hosszú távon. A résztvevők naponta számoltak be róla, hogy létesítettek-e fizikai kapcsolatot az exükkel, hogyan érezték magukat utána, illetve hogyan változtak az érzelmeik közvetlenül az aktus után, és hogyan bizonyos idő elteltével.

A második tanulmányban 372 önkéntes adott pillanatképet az szakítás utáni életéről, illetve arról, mennyire kötődnek még érzelmileg a volt partnerükhöz.

Az eredmények mindkét esetben arra mutattak, hogy a szex az exszel egyáltalán nem áll a szakítás utáni felépülés útjában. Sőt, még segíthet is abban, hogy az emberek ne egy hirtelen törésként éljék meg a szakítást, hanem legyen egy átmeneti, levezető időszak – magyarázza Stephanie Spielmann, a kutatás vezetője.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik