Élet-Stílus

Nagyanyja hamvaiból készített süteménnyel etette osztálytársait egy kaliforniai diáklány

Nyomozást indított a rendőrség a kaliforniai Davisben, miután felmerült annak a gyanúja, hogy egy kislány olyan süteményeket osztott szét az osztálytársai között, amelyikbe belesütötte a nagymamája hamvait – írja a BBC.

A hatóságot diákok családjai értesítették arról, hogy a Da Vinci Charter Academy egyik lány tanulója, két héttel ezelőtt, házi készítésű süteményeket adott kilenc iskolatársának. Miután a diákok ettek a süteményből, a lány elkezdte híresztelni az egész iskolában, hogy a tésztába belekeverte a nagyanyja hamvait. A sütiből evő tanulók szülei felháborodtak.

Az iskola szűkszavú közleményében csak annyi áll, hogy soha, egyetlen diák egészsége sem forgott kockán az intézmény falain belül. A rendőrség egyelőre még vizsgálja az ügyet, a szóban forgó süteményeket laboratóriumi teszteknek vetik alá. Paul Doroshov hadnagy egy helyi tévétársaságnak azt nyilatkozta, ha igaz az, amit a lány a süteményekről mondott, akkor sem biztos, hogy eljutnak a vádemelésig a furcsa ügyben, a hatóságoknak ugyanis egyelőre fogalmuk sincs, hogy létezik-e egyáltalán olyan bűncselekmény, amit kimerítene a hamvakkal készült sütik osztogatása.

(Kiemelet képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik