Élet-Stílus

Veszélyes szoborbűnözőt keres a georgiai rendőrség

Eljárás indult az ellen az ismeretlen elkövető ellen, aki nevetségessé tette Nathanel Greene, függetlenségi háborús tábornok főtéri domborművét a georgiai Savannah városában – írja a BuzzFeed.

A város hivatalos Facebook-oldalán október 11-én, csütörtökön jelent meg egy poszt két fotóval a tábornok szobráról, amire valaki kézműves boltokban kapható, öntapadós szemeket ragasztott. Az alkotásban nem keletkezett kár, ám hatóságokat ez nem igazán nyugtatja meg.

Lehet, hogy viccesen néz ki, de sérti történelmi emlékhelyünket, és a közvagyont, ami nem nevetnivaló, hanem bűncselekmény!

A poszt végén arra kérik azt, aki bármilyen információval rendelkezik az elkövetőről, hogy értesítse a helyi rendőrkapitányságot. Az emberek zöme, a hivatallal ellentétben mégis úgy gondolja, hogy az egész egy vicc. A bejegyzés alá több mint tízezer szarkasztikus hozzászólás érkezett.

A város mégsem tágít. A kérdésre, hogy egy pár öntapadós szem felragasztása miért lenne bűncselekmény, Bianca Johnson, kommunikációért felelős városházi koordinátor azt mondta, hogy a szemek felragasztásához át kellett mászni egy kerítésen, így rendőrség illetéktelen behatolás ügyében indított nyomozást.

Johnson hozzátette, komolyan kell venni az ilyen eseteket is, különben könnyen kicsúszhatnak a dolgok a hatóságok kezei közül.

Azt akarjuk, hogy az emberek megértsék, nem szeretnénk, hogy ilyesmi megtörténjen. Tudniuk kell, hogy nem tehetnek meg bármi, amit csak akarnak, a szobrainkkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik