Élet-Stílus
*** EXCLUSIVE - VIDEO AVAILABLE *** 

LOUISIANA - JAN 2016: 17-year-old Hannah Lee Powers at home with her father Beauchamp, shortly before attending the Purity Ball.

A 17-YEAR-OLD has committed herself to America?s Purity Movement - where daughter?s pledge abstinence to their fathers. The Purity Movement started in Colorado Springs 20 years ago. It was founded by the evangelical Randy Wilson and his wife Lisa and has since then spread across 48 states and 17 countries. The movement holds annual Purity Balls, as a ceremony for young girls to pledge to abstain from sex until they get married. The formal occasion, entails the girls wearing long white gowns and the fathers donning smart suits, attending a dinner and dance - making it look like a wedding. At the ceremony, fathers are given a key, representing their daughter's chastity, to eventually pass on to their daughter?s future husband. Both father and daughter then sign a purity contract and the daughters are given a purity ring to wear on their wedding ring finger. In Louisiana, 17-year-old Hannah Lee Powers is preparing to attend a Purity Ball with her father, Beauchamp. 

PHOTOGRAPH BY Ruaridh Connellan / Barcroft Images

Szüzességet fogadott apjának a 17 éves lány

24.hu
24.hu

2018. 10. 11. 16:35

Egy evangéliumi ceremónián, az úgynevezett „Tisztaság Bálon” szüzességet fogadott édesapjának, Beauchampnak a 17 éves Hannah Lee Powers. A mozgalom 20 éve indult el Colorado Springsben Randy Wilson és felesége, Lisa kezdeményezésére, azóta pedig elterjed az USA számos államában.

A bálon a lányok megígérik, hogy szüzek maradnak, amíg férjhez nem mennek. Az egész egyébként egy esküvőre emlékeztet: a lányok a menyasszonyi fehér ruhát viselnek, az apák pedig öltönyt. A szertartáson az apáknak egy kulcsot adnak a lányok, ami a tisztaságukat jelképezi, amit később pedig a lány férje kap majd meg, ha összeházasodnak. Apa és lánya is aláír egy tisztasági fogadalmat, és lányok kapnak egy tisztasági gyűrűt, amit arra az ujjukra húznak fel, amelyikre a jegygyűrűjét fogja majd egyszer.

Hannah azt mondja, hogy a Bibliában meg van írva, hogy a házasság előtt nem szabad szexuális kapcsolatot létesíteni, és ő ezt komolyan is veszi, ezért is akart részt venni ezen a rendezvényen.

Furcsának gondolhatják, de ez az, amit akartam, mert ki akartam amellett állni, amiben hiszek. Meg akartam ígérni Istennek és magamnak, hogy szűz maradok, amíg meg nem házasodok

– nyilatkozta a Barcroft Mediának.

A Tisztasági Mozgalom azt hangoztatja, hogy a házasság előtti szex bűn, és a szexuális úton terjedő betegségekről és a házasságon kívüli terhességről szóló történetekkel akarják a fiatalokat jobb belátásra bírni. A Hannah-ék bálját megrendező Deb Brittain azt mondta:

A biztonságos szex csak egy mítosz. Nincs olyan, hogy biztonságos szex. Az oka annak, hogy nekem ma intim herpeszem van az, hogy azt mondta nekem valaki, hogy van olyan, hogy biztonságos szex.

Hannah apja pedig arról beszélt, hogy megtisztelve érzi magát, hogy azt mondta neki a lánya, hogy vár:

Hiszem, hogy ez egy olyan dolog, ami miatt még jutalomban részesül Hannah. Nagyon kemény lesz.  Kemény lesz, elítélik és kinevetik majd miatta, remélhetőleg el tudja majd viselni a dühöt.

A mozgalmat elindító Randy Wilson szerint nem csak arról az önmegtartóztatásról szól ez a ceremónia, hanem hogy apa és lánya között erős kapcsolat alakuljon ki. Kritikusaik szerint viszont az egész csak arról szól, hogy azt hintik el a lányoknak, hogy a nő értéke a szüzességében rejlik, és minden rossz döntést az életben összemosnak a szexuális élet választásával.

Deb Brittain szerint a saját példája mutatja az igazukat. Ő már nagyon korán, 15 évesen átélte az első szexuális élményét, ami után csalódott maradt. Utána alkoholhoz és drogokhoz is nyúlt, és szerinte ez azért van, mert a szexuálisan aktív életet választott, azért mert ezek után már nem érezte magát értékesnek. Így vált belőle végül sztriptíztáncosnő.

Kiemelt kép: Barcroft Media

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.