Élet-Stílus

Egy bizarr incidens után adta le testsúlya felét a 190 kilós nő

Egész életében nagydarabnak számított a 36 éves Jesee Paquette, fiatal felnőttként azonban nagyon elhízott. Az állapota egyre több nehézséget okozott a New Hampshire-i lánynak, és az egészségét is veszélyeztette, mégis egy bizarr incidens kellett hozzá, hogy komolyan elgondolkodjon a fogyókúrán – írja a Daily Mail.

Jesee fiatalon hozzászokott, hogy ő a legtestesebb a barátai között, de nem csinált belőle ügyet. A középiskolában több sportágat is kipróbált, de miután leérettségizett, teljesen felhagyott a testmozgással.

A lány még a középiskolában jött össze az első barátjával, akivel tíz évig volt együtt. A végére tipikus se veled, se nélküled kapcsolat lett a kamaszszerelemből, a lány pedig nehezen viselte az érzelmi hullámvasutat. Az evésbe menekült, egyre sűrűsödtek a napok, amiken a nő 8000 kalóriát evett meg. Mire eljutott a szakításig, Jesee 190 kilóra hízott, és 5 XL-es ruhákat hordott.

Fotó: Northfoto

A lány aztán találkozott a jelenlegi férjével. Helyrebillent a lelki egyensúlya, ezért már nem volt mi elől az evésbe menekülnie. Aztán elkezdte érezni, hogy lassan kezdenie kellene valamit magával. Az utca végéig sem bírt elsétálni, időnként mellkasi fájdalmak gyötörték, egyszer pedig leszállították egy repülőgépről, mert nem fért el.

Aztán egy kiránduláson Jesee úgy beszorult egy kajakba, hogy alig bírták kiszedni belőle.

A nő ezután szégyellte el magát annyira, hogy egy héttel később elment egy fogyasztóklinikára, ahol elkezdett egy programot. Már két éve folyamatosan veszít a testsúlyából, jelenleg 95 kiló, de azt mondja, még nem ért az út végére.

Fotó: Northfoto

A fogyás rengeteg ajtót nyitott meg előttem, olyan dolgokat tehetek meg, amikről azt hittem, soha sem leszek rájuk képes. Olyan önbizalmam van, mint soha korábban. A testem még mindig nem arányos, de már nem gyűlölöm magam.

Jesee egyszerű, de kemény étrendet követ. Számolja a kalóriákat, sovány húsokat, kevés zsírt, és tejterméket fogyaszt, szénhidrátokat és cukrot pedig egyáltalán nem. Ezen kívül minden nap sétál legalább 30 percet, de van, hogy egy órát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik