Élet-Stílus

Tizennyolc évet kaphat a fiatal futár, aki ráköpött a pizzára

Egy biztonsági kamera buktatta le azt a 18 éves, török ételfutárt, aki szelfit készített magáról, miközben leköpte a pizzát, amit éppen házhoz szállított. Ha bíróság bűnösnek találja, akár 18 éves börtönbüntetést is kaphat – írja a Mirror.

A Burak S. nevű vádlott a Törökország északnyugati részén elterülő Eskişehir városában dolgozott. Egy Huseyin Alyuz nevű férfi ötödik emeleti lakásába szállított pizzát, ám mielőtt becsengetett volna, elővette a telefonját, és mosolyogva belehajolt a nyitott dobozba. A vád szerint ekkor beleköpött a dobozba. A fiatal férfi tagad.

A jelentet a folyosót figyelő kamera monitorán végignézte Alyuz unokaöccse, és szólt a nagybátyjának. A férfi a rendőrséget, és a fiú főnökét is értesítette a történtekről. A pizzafutárt azonnal kirúgták, majd nyomozás indult ellene, ami a letartóztatásához vezetett.

Burak S. ügyét külön tárgyalja a büntető-, illetve a fogyasztóvédelmi bíróság. Előbbinél „mások életének veszélyeztetése élelmiszer szennyezésével, vagy mérgezésével” a vád, amiért 15 év a maximálisan kiszabható büntetés. Utóbbinál „mások egészségének veszélyeztetése termékek szándékos megrongálásával” vádolják, amiért 3 év börtönbüntetést kaphat.

A fiú tagad, azt mondja, csak azért nyitotta ki a dobozt, és hajolt a pizza fölé, mert útközben baleset érte, ezért ellenőrizni akarta, hogy nem sérült-e meg az étel.

Tudtam, hogy a férfi, aki megrendelte a pizzát káromkodott a kollégámmal, vagyis problémás megrendelő. Ezért nyitottam ki a dobozt, ellenőriztem a pizzát és készítettem fotót a kollégámnak, hogy őt is megnyugtassam, minden a legnagyobb rendben van.

Alyuz azonban tagadja, hogy bárkivel is veszekedett, pláne káromkodott volna, amikor a pizzát megrendelte.

A büntetőbíróság februárig felfüggesztette az eljárást, addig készül el a törvényszéki szakértők jelentése arról, milyen egészségügyi kockázatot jelentett a pizza. A fogyasztóvédelmi bíróságon tovább folyik az eljárás.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik