Élet-Stílus

Ezt mondta a főnöke a veszélyeztetett terhes nőnek, mielőtt kirúgta

Vannak a rossz főnökök, vannak a kifejezetten szemét, aljas főnökök, és van Raj Nath, aki két rövid mondattal rúgta veszélyeztetett terhes munkavállalóját.

A várandós Caroline Ruiz a negyedik hetét töltötte a kozmetikai óriás, Avon manhattani irodájában, amikor erős vérzés miatt kellett kórházba rohannia. Az orvosok szörnyű hírt közöltek vele: a terhessége kiemelten veszélyeztetett, nagy esély van rá, hogy el fog vetélni. Azt tanácsolták neki, hogy vegyen ki szabadságot, és pihenjen sokat. Mivel új volt a munkahelyén Ruiz vonakodott megfogadni a tanácsot, ezért a következő hétfőn visszament dolgozni – írja a Jezebel.

Ruizt másnap magához hívatta a főnöke, Nath, hogy egy HR-es kollégával hármasban bizonyos teljesítménykérdésekről beszélgessenek. A találkozón Ruiz beszélt az állapotáról, és megkérdezte, hogy egy hétig dolgozhatna-e otthonról. Erre Nath annyit válaszolt:

Nem érdekel az egészségi állapota. Csak a teljesítménye érdekel.

Nem sokkal később, Ruizt emailben értesítették, hogy az otthoni munkavégzés iránti kérelmét elutasították. A nő végigdolgozta a hetet, majd egész hétvégén keményen készült egy prezentációra, amit hétfőn délelőtt kellett megtartania. Feleslegesen: hétfőn reggel közölték vele, hogy gondok vannak a teljesítményével, ezért elbocsájtják.

Ruiz úgy gondolja, hogy valójában a terhessége miatt rúgták ki, ezért beperelte a céget. Az Avon szóvivője közölte, a cég cáfolja Ruiz állításait, de amíg a jogi eljárás folyamatban van, bővebben nem kommentálja az ügyet.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik