Élet-Stílus

Kizárták a hatóságok, hogy a sátán műve az arkansasi lángoló lyuk

Senki sem tudja, mi okozhatta, hogy egy földben tátongó apró lyuk lángokat okádott az arkansasi Midwayben. A hatóságoknak egy hónap alatt csak annyit sikerült megállapítaniuk, hogy a Sátánnak valószínűleg semmi köze az egészhez – írja a Fox.

A rejtélyes lyuk, ami egy magánbirtokon található, szeptember 17-én kezdett el 3,6 méter magas, narancs-vörösszínű lángokat lövellni. A jelenség csak negyven percen át tartott, de sok szemtanúja volt. Hamar beindultak a találgatások, hogy mi okozhatta a jelenséget. Az ötletek között szerepelt meteoritbecsapódás, gázszivárgás, de az is, hogy a nyíláson át jött a pokolból a Földre a Sátán.

A rejtélyes lyuk (fotó: YouTube)

Mickey Pendergrass, megyei bíró egy helyi lapnak azt nyilatkozta eddig egyetlen feltételezést sem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani, de annak a lehetőségét, hogy a lyukat az Ördög ütötte a vasvillájával, kizárták. Donald Tucker, a körzeti tűzoltóparancsnok hozzátette, az ügyben nincs semmi különös, kár belőle ügyet csinálni.

Egy a környéket ismerő túrázó azt mondta, a lyuk nem mostanában nyílt meg, ott van már legalább tíz éve. Olyan mintha egy régi mormotaüreg lenne. A geológusok, akik kamerával vizsgálták meg az üreget, szintén azt gyanítják, hogy egy állaté lehet. Azt azonban ők sem tudják, hogy mi okozhatta a lángokat.

A környéken működő energiacégek ellenőrzése nem derített fel szivárgást sem a helyszínhez közeli gázvezetékekben, sem az üzemanyagtartályokban. Az ügy nyomozói most azt tervezik, hogy laboratóriumban vizsgáltatnak be talajmintákat a lyuk környékéről, hátha attól okosabbak lesznek.

(Kiemelt képünk illusztráció: fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik