Élet-Stílus

Nehezen tudok már bízni a nőkben

Rengetegen csalódásokkal és sebekkel élik meg a társkeresést, rágörcsölnek, és szinte elveszítik önmagukat a keresés folyamatában. Nekik segítünk egy olvasói levélen keresztül, és ha neked is van kérdésed, ha szeretnél segítséget kérni vagy csak kiírnád magadból a történteket, várjuk a leveled az igyjartam@24.hu email címre.

A válásom óta, azaz öt éve folyamatosan próbálok társat találni. Randizgattam már huszonévesektől kezdve válófélben lévő ötvenes nővel is, sikertelenül. Volt, aki több vasat tartott a tűzben és megmondta, hogy neki a pénz és egzisztencia a fontos. Volt, aki pár találkozás után, amikor már komolyabbra fordult volna a dolog, soha többé nem vette fel a telefont és nem is reagált az üzenetekre. Úgy érzem, mintha minden nő meghülyült volna, és már félek bárkivel is többször találkozni, biztos vagyok benne, hogy lepattint majd. Szexkapcsolatokba megyek bele, pedig nem szeretnék, minden vágyam végre egy humoros, kedves, jólelkű nő mellett ébredni, akivel érzelmileg biztonságban érezhetem magam.

Az olvasói levelet Károlytól kaptuk, aki önbizalomhiánnyal küzd negyvenes férfiként. Van recept arra, hogyan szerezzük vissza az elveszett bizalmat, de kitartó és sok önmunka szükséges ehhez.

Mit lehet tenni?

Amikor valaki úgy érzi, képtelen megbízni már a másik nemben, tulajdonképpen annyi történik benne, hogy túl sok csalódást élt meg, mást várt, mint amit kapott. Ennek elsősorban az is az oka, hogy elvárásokkal teli vágunk bele az ismerkedésbe, magunkkal hozva mindazokat a tapasztalatokat amiket addig megéltünk. Például, hogy milyen legyen a humora, a munkája, milyen egzisztenciával rendelkezzen, hogyan élje a mindennapokat, milyen legyen a mellmérete, szeme színe is, akár. Ezek az elvárások sajnos akadályozzák az embert a kiteljesedésben, hiszen így a fókusz a hiányosságokra terelődik, nem pedig a pozitívumokra.

Olvasónk több olyan nővel is találkozott, akikkel megégette magát, valószínűleg okkal választotta őket, és kezdett velük kapcsolatot. A választás okain is érdemes elgondolkodni, ha túlzottan a külső jegyek dominálnak, akkor ebből egy picit vissza kellene venni, hiszen a társ megtalálása a cél, a személyiségjegyek fontosabbak. Az eddig megélt csalódások joggal szegték a kedvét olvasónknak, ahogyan másoknak is, a bizalom visszaszerzéséhez azonban a férfiúi magabiztosság felépítése javasolt.

A önbizalom, önhit, férfiúi magabiztosság visszaszerzése az elsődleges cél. Az önmunka kezdődhet az erősségek, gyengeségek tisztázásával, azzal, hogy a korábbi sikerélményekre koncentrálunk tudatosan, hogy nem hasonlítgatjuk magunkat és a randipartnert másokhoz.

Mindenki valamiben más, mint a többi ember, és ezek azok a különbségek, amik egyik embert vonzóbbá teszik a másiknál. A kedvesség és a figyelmesség magabiztossággal párosítva jó alap az ismerkedéshez. Az, aki ezekre törekszik, függetlenül attól, hogy a randipartnerek hogyan viselkednek, töretlen önbecsüléssel végig tudja járni a társkeresés nehéz útját. Segít, ha minél többet beszélgetnek más neműekkel, tét nélkül, ha az a cél, hogy a beszélgetésekben jól érezzék magukat, nevessenek, kellemes hangulatban teljenek ezek a percek.

A boldogságot, az önbecsülést és önmagukat nem akkor találjuk meg, amikor szembejön a szerelem, hiszen pont, hogy akkor lehet teljes a kapcsolat, ha a boldogságot, az önbizalmat és a magabiztosságot az egyedüllétben is képesek vagyunk megélni. Senki boldogsága nem függ másoktól, ahogyan az önbizalma sem, azoknak, akik úgy érzik, elveszítették a bizalmat és a hitüket, érdemes az önfejlesztéssel foglalkozniuk.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik