Élet-Stílus

Három fegyveres rablóval bánt el egy 85 éves férfi

Három nem túl felkészült rablót futamított meg szeptember 15-én, szombaton este egy 85 éves dédnagypapa Írországban – írja a BBC.

Denis O’Connor a Cork megyei Glanmire egyik fogadóirodájában üldögélt egy fiatalabb férfi, és az üzletvezető társaságában, amikor a három maszkos férfi rontott be az üzletbe. Ketten kalapácsokkal voltak felfegyverkezve, a harmadiknál viszont egy lőfegyvernek látszó tárgy volt. A rablók a páncélszekrény tartalmát követelték a menedzser Tim Murphytől.

Murphy és az idős O’Connor szembeszálltak a bűnözőkkel, akik ettől teljesen összezavarodtak, és üres kézzel elmenekültek. A rablási kísérlet alig fél percig tartott.

Tim Murphy később újságíróknak azt nyilatkozta, örökké hálás lesz nyugdíjas vendégének a segítségért. O’Connor senkinek sem ad interjút, azt mondja, nem hiányzik neki a hírverés.

A rendőrség vizsgálja a biztonsági kamerák felvételeit, és keresik az elkövetőket. Azt nyilatkozták, hogy becsülik Murphy és O’Connor bátorságát, de mindenkinek azt tanácsolják, hogy hasonló esetben inkább működjenek együtt a bűnözőkkel, nehogy tragédia történjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik