Élet-Stílus

Mire hazaért a nyaralásából, megölték a depresszióból őt kisegítő kutyáját

Horvátországi nyaralása után arra ért haza Derbybe, David Hall, hogy az önkormányzat elaltatta a Staffordshire bullterrierjét, Blue-t.

Hall egyik szomszédja vitte el a kutyát sétálni Derby külvárosában, de elszökött, és nemsokára befogták a sintérek. Az önkormányzattal szerződésben álló gyepmester telepén állítják a kutya agresszív volt, így el kellett altatniuk. Amit csak akkor tesznek meg egy állattal, ha az „feltétlenül szükséges”.

A négygyerekes Hall állítja, hogy

Blue-nak nem volt egy agresszív porcikája sem, ő volt a leghűségesebb kutya a világon.

Az apának kellett elmondania gyerekeinek, hogy Blue „a kutyamenybe ment”, de nem csak a gyerekeknek, neki is nagyon rosszul jött mindez. Hall ugyanis depressziós, az eb pedig segített neki megbirkózni a mentális problémáival.

Blue segített összeszedni magamat. Boldog voltam, mikor sétáltattam. Alig vártam, hogy végre láthassam a nyaralás után. Ő volt a legjobb barátom.

Mikor hazaértek, találtak egy cetlit az ajtójukon, hogy megtalálták a kutyájukat, de mikor felhívta az ott megadott számot az apa, értesítették, hogy Blue-t elaltatták.

Az is kiderült, hogy a gyepmester cégnél próbálták elérni Hallt, de valamiért nem működött a telefonja Horvátországban. A helyi szabályok szerint pedig azért a kutyáért, amiért hét napon belül nem jelentkeznek, az önkormányzat tulajdonába kerül. Blue pedig a cég szerint agresszív volt a helyiekkel és a munkatársaikkal is.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik