Élet-Stílus

Napi két pohárral iszik a szúnyogcsípés elleni csodaszerből, ami a saját vizelete

Az egészséges életmódot hirdető nő „őrültségnek” gondolta a vizeletterápiát. Aztán kipróbálta.

Minden egyes nap két pohárral iszik saját vizeletéből egy 39 éves brit nő, miután a folyadék saját elmondása szerint „csodásan” eltüntette a szúnyogcsípés után keletkezett duzzanatait – írta a brit sajtó. A Skóciában született, de Portugáliában élő Faith Canter elmondta, először teljes őrültségnek tartotta az ötletet, hogy saját pisijét igya meg, de az eredmények meggyőzték.

Ez a kínai férfi 23 éve issza a saját vizeletét
Egyébként ő a Vizeletterápia Szövetség elnöke, és meggyőződése, hogy a saját pisijétől javult meg a látása.

Az egészséges életmódot hirdető írónőt még júniusban csípte meg egy szúnyog a szeménél, nem sokkal azután, hogy Portugáliába költözött. Elmondása szerint mindig is extrém reakciója volt a szúnyogok csípésére. A helye nagyra szokott duzzadni, és állítása szerint mindenféle gyógymódot kipróbált már, de semmi sem segítette.

Nemrégiben azonban egy barátjától hallotta, hogy ezekre a csípésekre igazi csodaszer a vizelet, egészen pontosan a saját vizelet. A nő elmondása szerint a barátja egy skorpiómarást gyógyított meg ezzel a módszerrel, sőt, a pisi még az asztmájából is kigyógyította.


Canter először kissé nehezen vette rá magát, hogy a vizeletével gyógyítsa magát. Azt ugyanis a módszer szerint nem a bőrre kell kenni, hanem meg kell inni, úgy segíthet a különböző bajokon. A nőnek végül  sikerült legyűrnie a folyadékot, és elmondása szerint alig négy óra múlva már le is csökkent a szemén lévő duzzanat. Ez máskor több napba szokott telni – közölte.

Ezt látva „hívővé vált”, és már rendszeresen issza a vizeletét, napi két pohárral. És állítása szerint emiatt jelentősen kevesebb szúnyog csípi meg, és azok súlyossága is csökkent.

A nő történetét megíró Daily Mail emlékeztetett arra, hogy még egyetlen egy tudományos kutatás sem bizonyította be, hogy a „vizeletterápia” bármennyire is hasznos lenne. Sőt, veseszakértők arra figyelmeztetik az embereket, hogy a rendszeres pisiivás komoly vesebetegségekhez vezethet.

Ahogy a Sydney egyetem urológiaprofesszora, Henry Woo fogalmazott:

Azok, akik a saját vizeletüket isszák, nem érnek el semmi mást, csak nevetségessé teszik magukat.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik