Élet-Stílus

Meglepő titka van a hosszú életnek egy 105 éves asszony szerint

Boldog volt a 105 születésnapján Brenda Osborne, egykori nővér, de egyetlen dologgal kapcsolatban képtelen volt leplezni keserűségét – írja a Mirror.

Eléggé csalódott vagyok, hogy a királynő nem jött el. Persze, a levelet megkaptam tőle, de úgy gondoltam, az a legkevesebb, hogy személyesen is megjelenik.

Fotó: Northfoto

Az idős hölgy azonban hamar túltette magát a másik idős hölgy távolmaradásán, és kellemesen töltötte a délután hátralévő részét dédunokahúgaival és az ápolónőkkel, abban az idősek otthonában, ahová tavaly költözött be. Brenda a korához képest szokatlanul friss erős: önálló életét csak az után adta fel, hogy a vele egy házban élő húgai, Vera és Beryl, illetve unokaöccse, Ian is meghaltak.

Azt mondja, a hosszú életét három dolognak köszönheti: mindig keményen dolgozott, sokat volt a friss levegőn, és mindig távol tartotta magát a férfiaktól.

Brenda Osborne 1913-ban született, majd a II. világháború idején, 1940-ben kezdett el nővérként dolgozni. Rögtön mély vízbe került: Dunkirk veteránjainak gondozásával kezdte a karrierjét. Amikor nyugdíjba ment, kitüntetést kapott, mert 33 év alatt csak egyetlen napot töltött a betegszabadságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik