Élet-Stílus

Háromszáz év után fejtették meg az apáca levelét, akit megszállt az ördög

Maria Crocifissa della Concezione nővér Szicíliában, a Palma di Montechiaro kolostorban élt, a XVII. században. A nő, aki 15 évesen vonult be a rendbe, 1676-ban, egy reggel arra ébredt, hogy a testét tinta borítja. Halványan emlékezett csak rá, hogy az éjszaka nagy részét bizarr levelek körmölésével töltötte. Azt mondta, írás közben végig üvöltözött, és többször elájult. Biztos volt benne, a fura karakterekkel írt sorokat a Sátán diktálta neki, azzal a céllal, hogy Isten ellen fordítsa.

A titokzatos iratok egyikét azóta is a kolostorban őrzik, de a jelentését, több mint háromszáz év alatt sem sikerült megfejteni. Eddig. Az olasz Ludum tudományos intézet kutatóinak nemrég sikerült részben feltörniük kódot. A segítség különös helyről, a sötét webről érkezett – írja a Mirror.

Sokat hallottunk erről a szoftverről, amit valószínűleg titkosszolgálatok használnak kódfejtésre

nyilatkozta a Timesnak Daniele Abate, az intézet igazgatója.

Fotó: Twitter

A kutatók a programba az ógörög, az arab, a latin, ábécé, valamint a rúnaírás betűit táplálták be, aztán feldolgoztatták vele a fennmaradt levél szövegét.

A lefordított sorok zavarosak, de a keletkezük kontextusában vizsgálva őket, van értelmük. Arról szólnak, hogy Isten, Jézus, és a Szentháromság csak koloncok, és hiába hiszi Isten, hogy felszabadíthatja a halandókat, a rendszer nem így működik. Sőt, a szövegben az is megjelenik, hogy Istent valójában az ember alkotta meg.

Valószínűleg a Styx tényleg létezik

– írja egy helyen a szöveg, az ókori görög mitológiában az élők világát és a túlvilágot elválasztó folyóra utalva.

Abate úgy gondolja, mindez nem azt jelenti, hogy Maria nővért valóban megszállta az ördög, hanem azt, hogy valamilyen mentális betegségben, például skizofréniában szenvedhetett. Szerinte az apáca ismerhette az ősi nyelveket, így alkothatta meg a kódot, miközben azt hallucinálta, hogy az ördöggel beszél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik