Élet-Stílus

Rejtélyes állapota miatt nem nőtt 5 éves kora óta, a csontjai meg hajlékonyak az 53 éves papnak

Csak 60 centi magas az az indiai lelkész, akinek a teste egy rejtélyes egészségügyi állapot miatt folyamatosan zsugorodik, a csontjai pedig hajlékonyak. Ötéves kora óta küszködik vele, de orvos még nem vizsgálta, nem vizsgálhatta meg Bharat Tiwarit.

Az 53 éves férfit a helyiek szent emberként tisztelik, azt gondolják róla, hogy ő egy ősi isten reinkarnációja.

Különböző falvakból érkeznek hozzám emberek, hogy tiszteletüket tegyék előttem. Senki sem zaklat, viszont mindenki tisztel, én pedig megáldom őket. Nagy segítséget jelentenek nekem

– nyilatkozta a Barcroft Mediának a férfi, aki csak annyit tud az állapotáról, hogy gyerekkorában kezdődött, de azt nem, hogy mivel. Talán, hogy egy fal szakadt rá, de ő inkább isteni ajándéknak gondolja.

A nincstelen papnál a szülei mindenféle kezelést kipróbáltak még gyerekkorában, de semmi sem változtatott rajta.

Az istennek köszönhetem, így nem vagyok miatta szomorú vagy lehangolt. Nem egy fertőzés, nem probléma ez nekem

– nyilatkozta.

Dolgozni sem tud, bár néha azért a helyiek felkérik, hogy segítsen kertészkedni. Viszont saját maga utazik, a házimunkát is elvégzi, a ruháit is ő mossa magának.

Bharat barátja, aki egyben a templom tulajdonosa, Sadhaya Pragya Bharti állítja:

Nem csinálunk viccet a papunkból. Olyan, mint az istenünk, imádjuk őt.

Egy orvos, J.K Narula felügyeli az állapotát az elmúlt hét évben, és attól fél, hogy már nem lehet segíteni Bharat állapotán, megállítani azonban talán még meg lehetne a további romlást. Nem tudja, mi lehet a pap baja, szerinte a csontjai rejthetik a titkot.

Kiemelt kép: Barcroft Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik