Élet-Stílus

Pirner Alma elárulta, mi volt a célja a nagy port kavaró poszttal

Pirner Alma kedden tett ki egy posztot, melyben vizuális környezetszennyezésnek nevezte a magyar strandszezont. Rengetegen felháborodtak ezen, ezért megkerestük Pirnert, és megkérdeztük, mit szeretne reagálni az azóta beérkezett kommentekre.

Pirner Alma szerint az elhízott emberek vizuális környezetszennyezést követnek el
Bálnácskának és szőröshátú rozmároknak nevezte a strandolni merészelő, túlsúlyos embereket.

Válaszul a felháborodásra írt egy hosszú bejegyzést, amelyben megmagyarázza, hogy direkt volt provokatív, az egészség fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet. Az írást szó szerint idézünk kérésének megfelelően:

A tegnapi bejegyzésem nagy port kavart, jöjjön a második felvonás! Az olvassa e,l akit érdekel, de az olvassa is végig ha kérhetem, hogy megértse mit szeretnék mondani!

Akit nem érdekel és csak szavakon szeretne lovagolni, az most nyugodtan hagyja el az oldalamat örökre. Az ilyenekre nincs szükségem, ez egy rajongói oldal!

Először is szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan elolvastátok a blogom. Rekordot döntött nem csak a saját oldalamon, de több más fórumon is. A cél pedig ez volt! A figyelem felkeltése egy óriási problémával kapcsolatban!

Számítottam rá, hogy megosztó lesz hiszen senki sem szeret szembesülni az igazsággal és ezért sok ember nem is értette meg mi volt a lényege az írásomnak. Csak azt látták benne, amit látni szerettek volna.

Sajnos a TUDATOSAN figyelemfelkeltő cím és bevezető után sokan már nem is olvasták tovább és meg sem próbálták megérteni.

Az ingerküszöb, főleg az online médiában sajnos olyan magas szinten van, hogy ha nem ezt a címet adtam volna az írásomnak, hanem mondjuk azt: „hogyan legyünk egészségesebbek”, senki rá sem néz.

A cél most kivételesen szentesítette az eszközt. A cél pedig az, hogy NE a mi országunk legyen Európa legelhízottabb országa. NE nőjön tovább a túlsúlyos gyerekek száma az iskolákban és óvodákban. Vállaljon végre minden érintett felelősséget a saját életmódjáért, a mozgás szinte teljes hiányáért, a példáért, amit a gyermekeinek, családtagjainak mutat.

A buszról például leszállíthatják azt, aki ápolatlan, vagy vizet mer adni a gyerekének (mert erre is van szabály) de arra a szülőre senki sem szólhat egy szót sem aki a 65kilós negyedikes gyerekét tömi a gyorsétkezdében, mert nincs kedve főzni és ő maga is elhízott???

Miért vagyunk ezzel kapcsolatban ilyen „megértőek”? Mert minden második ember elhízott és ma már ez az átlag itthon? Mert ha a szomszéd, meg a barátnőm is úgy néz ki mint én akkor minek erőltessem magam?

Én a VÁLTOZTATNI AKARÓ embereknek írok, készítek online tréningeket, ez a bejegyzés is a saját online oktatói oldalamon született, a www.absolutelywoman.hu -n. Itt az elmúlt másfél évben több mint 80.000 ember kapott segítséget és ösztönzést, rengeteg ingyenes és fizetős tartalom formájában. Orvosokkal, dietetikusokkal, életmód és fitness szakértőkkel együttműködve adok tanácsokat és fantasztikus eredményeket értünk el azokkal, akik készek voltak változtatni az életmódjukon.

NEM azokról szólt az írásom, akik betegség miatt elhízottak, rákban szenvednek vagy önhibájukon kívül képtelenek az egészéges életre. Ők szerencsére a kisebbség, a többség (sok millió magyar) pedig igenis tehet azért, hogy fittebb, egészségtudatosabb legyen, mert semmi sem gátolja ebben csak az AKARAT hiánya!

Cselekedni kell! Nem kifogásokat keresni!

A 2 szóért minden érintettől ELNÉZÉST kérek!

Remélem a sok felháborodott ember közül legalább néhányan elgondolkoznak rajta miért is vették ezt ennyire magukra. Talán mert nem elégedettek magukkal, még ha a külvilágnak mindig ezt állítják is???

Mindenki nézzen ki úgy ahogy akar, de egy súlyosan elhízott ember sosem egészséges…legfeljebb csak ezzel hitegeti magát!

Én a programjaimmal ezek után is támogatni fogom azokat a nőket, akik Változni szeretnének, van bennük akarat és szeretnének minőségibb életet élni. Szerencsére van ebben sikerélményem, nem is kevés.

Remélem van aki most megértett.

Fő az EGÉSZSÉG!

Kiemelt kép: Instagram / @almapirner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik