Élet-Stílus

Rejtélyes lények kísértenek Magyarországon

2018-ban már nem könnyű ámulatba ejteni egy rutinos hírfogyasztót, de a misztikus jelenések, evolúcióról való tudásunkat megkérdőjelező létformák azért még képesek felgyorsítani a pulzusunkat. Így volt ez tegnap is, amikor a Kamcsatka-félszigeten partra mosott hatalmas, szőrös tengeri szörnyről adtunk hírt, de ennél is nyugtalanítóbbak azok a rémalakok, melyeket a mai napig nem sikerült azonosítani.

Ne higgyük azonban, hogy be kell érnünk a himalájai jeti, az amerikai Nagyláb és a Loch Ness-i szörny rejtélyével, hiszen Magyarország nemcsak a világ egyik legbiztonságosabb országa, ahogy Európa legfontosabb vezetője, Orbán Viktor megmondta, hanem a titkok, csodák és lidércek birodalma is, amit éles szemű honfitársaink megfigyelései alapján legalább ilyen határozottan kijelenthetünk.

Lássuk hazánk legmegmagyarázhatatlanabb jelenségeit, amelyeket bezzeg nem kutat a Magyar Tudományos Akadémia!

A dunai démon

A kamcsatkai szörny után maradjunk a víznél, hiszen melyik halbiológus merészelheti biztosan kijelenteni, hogy tudja, mi rejtőzik a mélyben. Kiváltképp ezután a megrázó felvétel után, amit néhány bátor magyar férfi készített a Dunán. Nem véletlenül mondja az egyikük, hogy

70 évet megéltem, de még ilyet nem láttam.

Talán jobb is, hogy az incselkedés ellenére a bestia nem bukkant ki a felszínre, így azonban örökre titok marad, hogy vajon ez a Bajánál lencsevégre kapott, kivételes lény úszott el hőseink mellett,

Fotó: Friendich László

vagy esetleg egy komplex szörnyvilág rejtőzik odalent, és ideje gyökeresen felülvizsgálni a Duna élővilágáról alkotott elképzeléseinket.

Egy biztos, Petri György jogosan jegyezte meg:

Hol vagyunk már attól, hogy dinnyehéj?!

A balatoni szörnyhal

Legnagyobb állóvizünk is tartogathat meglepetéseket, egy átlagos balatoni vitorlázó legalábbis aligha számít rá, hogy egyszer csak egy dupla uszonyú, cápaszerű fenevad tűnik fel a hajója mellett. A videó kommentelői ugyan próbálják hűteni a kedélyeket azzal, hogy ez csak egy jól megtermett busa, de ők nyilván a sárkányokról is azt mondják, hogy varánusz.

A feketehegyi fanyűvő

Természetesen nem csupán a vizeink hordoznak súlyos titkokat, erdőink talán még érdekesebb dolgokról tudnának mesélni, ha értenénk a fák nyelvét. Ahogy a Bors öt évvel ezelőtt rávilágított, már a múlt századi népi elbeszélések is beszámolnak egy két-három méter magas, vékony, szürkésfehér lényről, amely Magyarország erdeinek mélyén él, feltehetően elhagyatott bányák és barlangok üregeiben. Mostanra a technika vívmányainak köszönhetően már képünk is van a lidérces Fanyűvőről, aki a szemtanúk többsége szerint 190–230 centiméter magas, kezei a térdéig érnek, az ujjai nagyon hosszúak, érzékeny a fényre, és főleg teliholdkor észlelik.

Három éve egy Fanni nevű lány szpottolta a székesfehérvári Feketehegyen, a Fókusz pedig Mátranovákon bukkant a nyomára, de ő csak egy imposztor volt.

A pécsi fosórém

Amikor 2016 novemberében leleplezték a hírhedt fosórémet, mindannyian megnyugodhattunk: a rejtély megoldódott, és valójában a város egyik ismert kéregetője, Kispénz Géza borzolta a kedélyeket nyilvános helyeken elkövetett akcióival. Ám mint a leghátborzongatóbb krimikben, ahol a békés közösség már feldolgozta és a kollektív tudat mélyére temette a régi traumát, a rém idén nyáron újra felütötte a fejét, és rémesebb, mint valaha. A Pécsi Újság beszámolója szerint először a Kertvárosban csapott le, majd a Légszeszgyár utcában is otthagyta a névjegyét. A reinkarnálódott fosórém pedig nem elégszik meg egy-egy szimpla köztéri ürítéssel, a végterméket immár a házak falán keni szét, hogy senkinek ne legyen kétsége afelől: veszélyes pszichopata jár-kel közöttük. Az üzenettől „többen is rosszul lettek, a hányinger kerülgette őket” – írja a helyi lap.

A rendőrség egyelőre bottal üti a fosórém nyomát.

A tetétleni fantom

Benedek hét méterről látta, Néger meg kergette

– mondja egy szemtanú a Hajdú-Bihar megyei település csendes életét feldúló fantomról, akiről a régi Origo készített dokumentumfilmet tíz évvel ezelőtt. A tényfeltárásból kiderült, hogy a szélvészgyors fantomot rengetegen látták a faluban, többen üldözőbe is vették, de senki sem bírta elkapni. A rendőrség azzal söpörte le az ügyet, hogy a helyiek túl sok X-aktát néztek, de mit tudhatnak a földön lakozó rejtélyekről, akik még a csillagokat sem látják a tányérsapka alól?

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik