Élet-Stílus

Jó ügy mellé állhatnak a légkondivásárlók (x)

24.hu
24.hu

2018. 08. 14. 09:27

Különleges közösségi teret és kávézót nyitott a Vöröskereszt, ami a kánikulában is kellemes klímájú menedéket nyújt az arra járóknak.

A Magyar Vöröskereszt budapesti székházának földszintjén nyitotta meg egyedülálló közösségi terét, amely Empathy Café&Bistro néven várja a látogatókat. A szervezet azzal a céllal valósította meg a kávézót, hogy egy olyan kulturális és szellemi tér jöjjön létre Budapest szívében, mely nyitottságra és elfogadásra tanítja az oda betérő embereket, ráadásul aki az Empathyban fogyaszt, egyben a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét is támogatja.

A nyitottság és elfogadás szellemében alakították ki a szakemberek a kávézó enteriőrjét és ezt a célt szolgálják az ott tartott különböző nyitott meetupok, kulturális rendezvények is. A rendezvények, találkozók, vagy akár a szimpla kávézói baráti beszélgetések csak akkor tudnak igazán jól és gördülékenyen működni, ha a helyiségben kellemes hőmérséklet uralkodik. Kutatások szerint egyébként kulcsfontosságú a megfelelő hőmérséklet ahhoz, hogy a helyiségben tartózkodók ne csak komfortosan érezzék magukat, de adott esetben a munka is hatékonyan folyjon. Nemzetközi kutatások alapján a leghatékonyabban 22-24 fokban lehet dolgozni. ám a relatíve magasabb hőmérséklet kedvezőbb lehet a kreatív gondolkodást igénylő munkát végzők számára, illetve a dolgozók akár barátságosabb érzelmekkel is viseltethetnek a kollégáik felé.

Persze amikor szinte minden nap hőségriasztás van, már nem nyújtanak elegendő védelmet a ház vastag falai. Ezt ismerte fel a lakossági klímaberendezések hazai piacvezetője, az LG Magyarország, amely hűtő, fűtő és szellőztető funkciókat ellátó légkondicionáló rendszerrel szerelte fel a közösségi helyiséget, kiérdemelve ezzel a Vöröskereszt aranyfokozatú támogatója címet. A kávézóba így két multisplit klímarendszert építettek be hat beltéri egységgel, amelyet egy központi hővisszanyerős szellőztető berendezés egészít ki.

Az Empathyt illetve a Vöröskeresztet most azok is támogathatják, akik LG légkondicionáló vásárlása mellett döntenek. A vállalat nyári akciója keretében ugyanis augusztus 13-tól a készlet erejéig a kijelölt forgalmazó partnereknél minden lakossági LG légkondicionáló mellé egy 1000 forintos kupont kapnak ajándékba a vásárlók. Ezek a kuponok az Empathy Café&Bistróban válthatók be december 31-ig, vagyis a vevők személyesen is kipróbálhatják az V. kerületi Arany János utcában található bisztrót és ezzel is tehetnek a közös ügyért.

Az LG felelős vállalatként kiemelt figyelmet fordít a rászorulók segítésére. 2017-ben a társaság – dolgozói összefogással – az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályán működő Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítványt 10 darab, 32 colos Full HD TV-vel ajándékozta meg. 2016-ban az LG a Magyar Vöröskereszt első és egyetlen országjáró véradókamionját szerelte fel légkondicionáló berendezésekkel, amelyek mindegyike egyaránt alkalmas hűtésre és fűtésre is, így a gépek minden évszakban komfortossá teszik a klímát a véradók és a kamionban dolgozók számára is. 2014 karácsonyán a vállalat az SOS Krízis Alapítvány számára adományozott számos háztartási és szórakoztató elektronikai eszközt, ugyanazon év novemberében pedig a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza kapott 15 millió forint értékű adományt, amellyel az intézmény Ilka utcai épületének hűtése és fűtése oldódott meg.

Advertisement

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.