Élet-Stílus

Jó ügy mellé állhatnak a légkondivásárlók (x)

Különleges közösségi teret és kávézót nyitott a Vöröskereszt, ami a kánikulában is kellemes klímájú menedéket nyújt az arra járóknak.

A Magyar Vöröskereszt budapesti székházának földszintjén nyitotta meg egyedülálló közösségi terét, amely Empathy Café&Bistro néven várja a látogatókat. A szervezet azzal a céllal valósította meg a kávézót, hogy egy olyan kulturális és szellemi tér jöjjön létre Budapest szívében, mely nyitottságra és elfogadásra tanítja az oda betérő embereket, ráadásul aki az Empathyban fogyaszt, egyben a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét is támogatja.

A nyitottság és elfogadás szellemében alakították ki a szakemberek a kávézó enteriőrjét és ezt a célt szolgálják az ott tartott különböző nyitott meetupok, kulturális rendezvények is. A rendezvények, találkozók, vagy akár a szimpla kávézói baráti beszélgetések csak akkor tudnak igazán jól és gördülékenyen működni, ha a helyiségben kellemes hőmérséklet uralkodik. Kutatások szerint egyébként kulcsfontosságú a megfelelő hőmérséklet ahhoz, hogy a helyiségben tartózkodók ne csak komfortosan érezzék magukat, de adott esetben a munka is hatékonyan folyjon. Nemzetközi kutatások alapján a leghatékonyabban 22-24 fokban lehet dolgozni. ám a relatíve magasabb hőmérséklet kedvezőbb lehet a kreatív gondolkodást igénylő munkát végzők számára, illetve a dolgozók akár barátságosabb érzelmekkel is viseltethetnek a kollégáik felé.

Persze amikor szinte minden nap hőségriasztás van, már nem nyújtanak elegendő védelmet a ház vastag falai. Ezt ismerte fel a lakossági klímaberendezések hazai piacvezetője, az LG Magyarország, amely hűtő, fűtő és szellőztető funkciókat ellátó légkondicionáló rendszerrel szerelte fel a közösségi helyiséget, kiérdemelve ezzel a Vöröskereszt aranyfokozatú támogatója címet. A kávézóba így két multisplit klímarendszert építettek be hat beltéri egységgel, amelyet egy központi hővisszanyerős szellőztető berendezés egészít ki.

Az Empathyt illetve a Vöröskeresztet most azok is támogathatják, akik LG légkondicionáló vásárlása mellett döntenek. A vállalat nyári akciója keretében ugyanis augusztus 13-tól a készlet erejéig a kijelölt forgalmazó partnereknél minden lakossági LG légkondicionáló mellé egy 1000 forintos kupont kapnak ajándékba a vásárlók. Ezek a kuponok az Empathy Café&Bistróban válthatók be december 31-ig, vagyis a vevők személyesen is kipróbálhatják az V. kerületi Arany János utcában található bisztrót és ezzel is tehetnek a közös ügyért.

Az LG felelős vállalatként kiemelt figyelmet fordít a rászorulók segítésére. 2017-ben a társaság – dolgozói összefogással – az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályán működő Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítványt 10 darab, 32 colos Full HD TV-vel ajándékozta meg. 2016-ban az LG a Magyar Vöröskereszt első és egyetlen országjáró véradókamionját szerelte fel légkondicionáló berendezésekkel, amelyek mindegyike egyaránt alkalmas hűtésre és fűtésre is, így a gépek minden évszakban komfortossá teszik a klímát a véradók és a kamionban dolgozók számára is. 2014 karácsonyán a vállalat az SOS Krízis Alapítvány számára adományozott számos háztartási és szórakoztató elektronikai eszközt, ugyanazon év novemberében pedig a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza kapott 15 millió forint értékű adományt, amellyel az intézmény Ilka utcai épületének hűtése és fűtése oldódott meg.

Advertisement

Ajánlott videó

Olvasói sztorik