Élet-Stílus

Netflix és semmi: a tévé miatt nem szexelnek annyit az emberek?

A „Netfilx and chill” ma már lehet, hogy tényleg csak a felkapott sorozatok darálását takarja és lassan semmi köze nem lesz a szexhez.

Egy hétfőn kiadott tanulmány, amit az amerikai NBER  (Nemzeti Gazdasági Kutató Iroda) készített, ezt a feltevést támasztja alá. A tanulmány válaszokat ad arra az erősen vitatott problémára, hogy a tévézés vajon elveszi-e az időnket olyan szabadidős tevékenységektől, mint például a szex.

A kutatás szerzői, Adrienne Lucas és Nicholas Wilson szerint az, hogy valakinek van televíziója még nem fogja megszüntetni szexuális életét, viszont befolyásolja, hogy milyen gyakran kerül intim kapcsolatba a partnerével.

Az eredmények –amikhez 4 millió embert kérdeztek meg 80 országból, 5 különböző kontinensről – azt mutatják, hogy a tévével rendelkezők 6%-kal kevesebbet szexelnek egy héten, mint azok, akiknek nincs ilyen eszközük.

De a kutatásból sok más is kiderült: az adatok szerint például azok a férfiak, akiknek van tévéjük, sokkal valószínűbb, hogy óvszert használnak szeretkezés közben.

Ennek a kapcsolatnak a megértése döntő fontosságú családtervezés és a betegségek csökkentése vagy megszüntetése szempontjából

– mondták a kutatás szerzői.

Examiner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik