Élet-Stílus

Teszt: Itt (ne) próbáljon ruhát, ha nem akarja elveszíteni az összes önbizalmát

Mindenkinek ismerős az az érzés, mikor jókedvűen elindul otthonról ruhát venni, és úgy tér haza, hogy inkább hátralévő életében az egyetlen kedvenc farmerjét szeretné hordani? Sokszor ennek nem az üzletek gyér választéka az oka, hanem a próbafülkék nagyon előnytelen megvilágítása, ami a maradék önbizalmát is elveszi az embernek. Végigjártam néhány boltot, hogy megtudjam, hol érdemes, és hol nem tanácsos ruhát próbálni, ha valaki önbizalomproblémákkal küzd.

A Váci utcai üzleteket vettem célba egy kellemes, 33 fokos napon egy világos színű, szűkebb ruhában, ami otthon, a tükörben, nagyon jól nézett ki rajtam, de sejtettem, hogy a túra végére egy életre megutálom. Minden üzletben ugyanebben a ruhában fotóztam le magam, hogy megmutassam, hol a legelőnyösebbek és hol a legrosszabbak a fények és a tükör.

Közben rájöttem, hogy más kritériumai is vannak az élhető ruhapróbálásnak, így ezeket a megfigyeléseimet mind lejegyeztem.

12 üzlet próbafülkéjében néztem meg és fotóztam le magam, az első 3 után erősen bántam a ruhaválasztást, és úgy éreztem, hogy a következő boltban veszek egy teljes testemet fedő lepedőt, és abban folytatom a napot inkább. Érdekes módon viszont a végére egészen megbarátkoztam a látvánnyal és csak nevettem azon, hogy míg az egyik tükörben egészen embernek látszom, a másikból egy ámbráscet integet vissza. Lássuk sorban, hogy melyik üzletben mit tapasztaltam!

Adidas

Az első boltban totál elvesztettem az önbizalmam, így onnantól igazából nem volt tétje a kirándulásnak. Az legalább megnyugtatott, hogy nem látszik narancsbőrösnek a combom, de egyébként minden tekintetben előnytelenek a fények, minden apró hibát nagyon kiemelnek, döbbentem néztem, hogy úristen, ez a ruha tényleg így áll rajtam? Emellett annyira túlhűtik a boltot, hogy azonnal elkezdtem tüsszögni a légkonditól.

Fotó: 24.hu

Desigual

Nagyon furcsák a fények a fülkében, konkrétan kisütik a szemem, de a látvány sem jobb, ami a tükörben fogad, erősen kövérít a tükör, vagy a többi vékonyított? Kezdem elveszteni a kapcsolatot a valósággal. Minél gyorsabban igyekszem innen távozni.

Fotó: 24.hu

Mango

Elég kellemes a hőmérséklet, tágas és nagyon világos a próbafülke, jó belenézni a tükörbe, még akkor is, ha amúgy nem túlzottan kedvelem a látványt, mert a narancsbőrt eléggé kiemeli és sápaszt is a fény. Bár nem tetszem magamnak, a próbafülke kellemes, és nem érzem azt, hogy azonnal futni akarok kifele.

Fotó: 24.hu

Orsay

Ez eddig a legkisebb fülke, alig lehet benne elférni, és hiába van két tükör, az egyik szinte fölösleges, mert pont nem látom magam hátulról – ami a célja lenne. Mivel nagyon mini a fülke, nem tudok elég távolról képet készíteni, igazából azt is nehéz eldönteni ilyen közelről, hogy jól áll-e rajtam a ruha vagy sem. Zavaróan erősek a fények is.

Fotó: 24.hu

Women’s Secret

Itt találok először zárható fülkeajtót, ami nagyon jó, csak annyira meleg van bent, hogy inkább hagynám nyitva. Összességében nem annyira rossz, de mintha furán torzítana a tükör, sárga vagyok, és ha ténylegesen próbálnék itt ruhát, tépném le magamról, csak ki innen.

Fotó: 24.hu

Zara

Hidegek a fények, maga a fülke is kellemes hőmérsékletű, narancsbőrnek nyoma sincs, sőt az egész bőrfelületem nagyon szépnek tűnik ezektől a fényektől. Egyetlen baj, hogy kétoldalt van tükör, és bárhogyan rendezgetem a függönyt, kilátok, így gyanítom, hogy akkor mások meg belátnak.

Fotó: 24.hu

Calzedonia

Túl sötét a fülke, a fény gyönyörűen kihozza az összes narancsbőrt, eddig ez a legtipikusabb előnytelen fény. A hőmérséklettel nincsenek problémáim.

Fotó: 24.hu

H&M

A H&M-palota tükreire voltam a legkíváncsibb, és nem csalódtam, az egész próbafülkerészleg hatalmas, gyönyörű, világos és tele van tükörrel, kicsit Alice Tükörországban érzésem van tőle. A fülke tágas és három irányból is látom magam, ami nagyon furcsa. Igazából ha úgy helyezkedem, akkor pont duplán látom magam, és az egyik tükörképem vékonyabb, mint a másik, amit nem tudok hova tenni. Nagyon szép ez a sok tükör, csak minek.

Fotó: 24.hu

Tezenis

A vidám színű fülkéktől jó kedvem lesz és hirtelen nyaralni vágyom. Ebben a fülkében minden stimmel, jók és elég erősek a fények, elég nagy a hely is, jól csukható az ajtó. Egyetlen dolog zavaró, bárhogyan állok, valahogy árnyékolom magam.

Fotó: 24.hu

C&A

Kicsike és sötét próbafülkéje van a boltnak, a függöny anyagát nagyon kellemetlen megfogni, nincs komfortérzetem itt. A látvány átlagos, semmilyen. Nem hozza ki a hibákat annyira, de nem is lenne kedvem venni itt semmit, mert annyira rosszak a fények.

Fotó: 24.hu

Pull&Bear

Konkrétan megdöglök a melegtől a fülkében, így sokat nem időzöm itt, amúgy sem tetszik túlzottan, amit látok. Kifejezetten szélesít a tükör, bár a fények kellemesek.

Fotó: 24.hu

Massimo Dutti

Ettől az üzlettől sokat vártam, mégiscsak eggyel feljebb lévő kategória, de hatalmasat csalódtam, gyakorlatilag ez volt az összes közül a legrosszabb. Elképesztően sötét, ami nagyon hangulatos, de abszolút nem látni a színeket, így teljes zsákbamacska, hogy mit vegyek meg. A fény előnytelen és az egész élmény teljesen lehangoló.

Fotó: 24.hu

Összességében a H&M-et, a Tezenist, a Zarát ajánlom legjobban, illetve még a Mangót, ha valaki úgy szeretne hazaérni a vásárlásból, hogy vett is valamit, és nem utálja meg nagyon magát.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik