Élet-Stílus

Perlik a Canada Dryt, mert nincs is benne gyömbér

New Yorkban beperelték a Canada Dryt, pontosabban annak anyavállalatát, a Dr Pepper Snapple Groupot, hogy megtévesztik azzal a vásárlókat, hogy gyömbéritaluk, -ale-jük (ginger ale) valódi gyömbért tartalmazna.

A Canada Dry Ginger Ale szénsavas vízből, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupból, citromsavból, tartósítószerből, és »természetes aromákból«, azaz olyan ízesítőanyagokból, ízesítő-kivonatokból – amik nem tartalmaznak gyömbért – és egy kevés gyömbéraromából áll

– írja a Julie Fletcher által benyújtott peranyag. Ügyvédje szerint ezzel a Canada Dry átveri a vásárlókat, azt sugallva, hogy egészségesebb, mint a többi üdítőital. Fletcher szerint a cég 2007-től elkezdte hangsúlyozni, hogy igazi gyömbérből készül, éppen akkor, amikor a szénsavas üdítőitalokra egyre többen kritikusan tekintettek – ídézi a CBS News.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy akkor már azért is lehetne perelni, hogy a névben a dry, vagyis a száraz azt jelöli, hogy nem olyan édes, mint a többi, ahogy a száraz boroknál. A ginger ale elnevezés miatt meg akár alkoholtartalmú is lehetne, de nem az.

Kiemelt kép: Getty Images/Bloomberg /Luke Sharrett

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik