Élet-Stílus
Hacker decoding information from futuristic network technology with white symbols

Felkeltette az alvó párt a betörő, hogy elkérje a wifi-kódot

24.hu
24.hu

2018. 07. 28. 16:53

Múlthét szombaton, nem sokkal éjfél után egy tinédzser betört egy kaliforniai házba, majd felébresztette az ott lakó párt, hogy érdeklődjön a wifi-jelszó felől. A ház tulajdonosa fel is kelt, kirakta a 17 éves fiút a házból, majd hívta a rendőröket, akik egy sarokkal arrébb kapták el, és tartóztatták le.

Azt nem tudni, hogy ez volt-e a fiatal eredeti szándéka is, vagy sem, a lakók szerint ezen kívül mindössze két kés tűnt el a konyhából.

A hatóságok szerint ugyanez a fiú lopott el azon az estén egy biciklit is egy másik Palo Alto-i háztól. Egy nő vette észre, aki egy szintén tizenéves, de már felnőtt korúval kiment, és megkérdezte, mit keres ott.

A betörő itt is megkérdezte a wifi-kódot, mert – mint magyarázta – elfogyott az adatforgalmi kerete.

Amit nem adtak meg neki, de felkérték, hogy távozzon, a fiú pedig el is hajtott a kerékpárral. Az itteniek nem értesítették a rendőröket. Csak másnap derült, ki, hogy az ebben a házban lakó másik férfié a bicaj, amit végül nem messze a fiatal elfogásának a helyszínétől meg is találtak.

via CNN, kiemelt kép: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.