Élet-Stílus

Elviselhetetlen fájdalmai vannak a nőnek, aki belülről ég

Kayla Hansen egy ritka kór miatt „belülről ég”. A 29 éves nő komplex regionális fájdalom szindrómában (CRPS) szenved, ami nagyobb fájdalommal jár, mint egy amputáció, sőt: felülmúlja a természetes szülést, a csonttöréseket és a rákot is. Normális esetben az állapot – amit az okoz, hogy az idegrendszer támadja a testet – a végtagokat sújtja, de Hansennél az egész testét.

A CRPS szokták »öngyilkos kórnak« is nevezni, olyan sokan lesznek öngyilkosok azok közül, akiknél diagnosztizálták a kórt

– nyilatkozta a nő, majd hozzátette: a feje búbjától a lábujjáig érzi úgy, mintha valaki benzinnel öntené le, felgyújtaná és a szeméttömörítőbe rakná.

Hansennél 2015-ben alakult ki a betegség, miután egy ajtóban összezúzta a kezét. Kezelni kell a bőrén található hólyagok és égési sérülések miatt is, amik szintén szokatlanok, ugyanis nem szoktak külső jegyei lenni.

Egy egytől tízig tartó skálán tízesek a fájdalmaim a hét minden napján, ráadásul úgy, hogy közben szedem a gyógyszereimet. Örülök, mikor lemegy kilencre vagy kilenc és félre a fájdalom, de soha nem megy ez alá

– mondta a Metro szerint. Azóta nem hogy dolgozni nem tud, hanem szinte semmit sem önmagától, még csak megmosni a kezeit sem.

A nő ráadásul még mindig Arizonában él, a hőség pedig csak megnehezíti az állapotát. Elköltözni viszont nem tud, mert akkor nem tudná fizetni az egészségügyi számláit, mert itt diagnosztizálták nála a szindrómát.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik