Élet-Stílus

Kómába esett egy nő, miután megmarta a neten vett háziállata, egy mérges kígyó

A 21 éves kínai nőt az orvosok agyhalottá nyilvánították.

Agyhalottá nyilvánítottak az orvosok egy 21 éves nőt a kínai Shaanxi-tartományban, miután megmarta a házi kedvencként tartott mérgeskígyója – jelentette a helyi sajtó. A hüllőt – egy kraitot – az interneten keresztül vásárolta meg a nő.

Az esetről szóló beszámolókban csak Xiaofang álnéven említett nőt július 9-én marta meg az egyik ujján a kígyó. A Weinan városában élő nő először csak egy sebtapaszt rakott a sebre, de hamarosan elkezdte rosszul érezni magát, és elmondta a szüleinek, hogy mi történt. Ők azonnal kórházba is vitték.

Amikor beértek vele, Xiaofang még eszméleténél volt, de amikor az orvosok elkezdték a vizsgálatot, a nőnek hirtelen leállt a szíve, és a légzése. A szívműködését sikerült újraindítani, de kómába esett, és mesterséges lélegeztetésre szorult.

Közben az orvosok csak az 1300 kilométernyire található Shanghaiból tudtak szerezni ellenmérget, mivel a kérdéses kígyó (Bungarus multicinctus) Shaanxi-tartományban nem honos. Az ellenanyag azonban csak másnap este érkezett még, és már nem javított semmit a nő állapotán. Nem sokkal később a nőt agyhalottá nyilvánították.

A nő szülei a rendőrséghez fordultak az esettel kapcsolatban, közölve azt is velük, hogy a kígyó eltűnt. A veszélyes hüllőt szerencsére megtalálták egy szemeteskuka mellett, alig száz méternyire otthonuktól.  Az állat elpusztult.

A nő chatbeszélgetéseiből kiderült, hogy a kígyót eladó teljesen egyértelművé tette számára, hogy a megvásárolni akart kígyó mérge nagyon veszélyes. A nő az eladónak azt mondta, hogy kígyóbort akar csinálni, de rokonai szerint házi kedvencként tartotta. A rendőrség nyomozást indított az esettel kapcsolatban, mert a kérdéses krait veszélyeztetett fajnak számít, és csak külön engedéllyel lehet árulni.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik