Élet-Stílus

Az anális szex nem játék

A hátsó terület a pornóipar berobbanásával került a köztudatba, mint kipróbálandó szexuális játék, csakhogy nem annyira könnyen megy, mint ahogyan a pornójelenetekben látni. A fájdalom természetes velejárója az anális szexnek.

A végbél záróizmának anatómiáját ismerve az anális szex nem tud nem fájdalommal járni: csak és kizárólag óvatosan, kellő előkészítés és információ ismeretében lenne szabad bárkinek is belekezdenie. A pornófilmek ezzel ellentétben azt mutatják, mintha olyan könnyedén engedne a végbélnyílás, akárcsak a hüvely, pedig a felnőttfilmes jelenetek végén is jól látható, hogy a záróizmok a behatolás végeztével nem tudnak összezáródni, kitágulnak. Azok, akik akár heteroszexuálisként akár homoszexuálisként rendszeresen gyakorolják az anális izgalmakat, jól tudják, milyen felkészítést igényel ez a testrész. Azok viszont, akik csak azért mennek bele, mert a partner ezt akarja, vagy mert így akarják megőrizni a szüzességüket, jó, ha tisztában vannak a kockázattal.

Hogyan érdemes belekezdeni?

A végbél falában két gyűrűs záróizom van, egy belső és egy külső. Éppen ezért akkor, ha a férfi a péniszét cask úgy bevágja oda, az igen nagy fájdalommal jár. Az előkészítésen és így az előjátékon sok múlik, ezzel elkerülhető az életre szóló fájdalmas élmény. A prosztatamasszázst végző masszőrök (nem az urológusok) síkosító használatával, hosszas simogatással és körkörös masszírozással nyitják meg a végbél záróizmait. Az előjátéknak része lehet a masszázs, az óramutató járásával megegyező irányban, lassan, körkörösen simogatva. Kiindulásként az egész feneket a csigolyáktól a combtőig simogathatjuk, finomabb érintésekkel masszírozzuk.

A visszajelzés és a kölcsönösség a probléma- és fájdalommentes anális szex feltételei. 

A dupla záróizom miatt óvatosan, finoman történjen a behatolás, eleinte csak egy ujjal, majd fokozatosan felkészítve a területet a péniszre, több ujjal is lassan haladjunk. Amennyiben fájdalmas a befogadó félnek, inkább lépjünk vissza és simogassuk a területet máshol, máshogyan. Akár úgy is, hogy a könyök (igen, a kart) területét bekenjük olajjal vagy síkosítóval, és a karral, a könyék részt használva óvatosan simogatjuk a végbélnyílás külső részét. Ez segítheti a tágulás folyamatát.

Fotó: Thinkstock

Mielőtt igent mondunk

A szexológusok, szexuálterapeuták, urológusok és sebészek nagy egyetértésben ellenzik az anális szexet annak veszélyei miatt. A fájdalom mellett olyan sérüléseket és fertőzéseket lehet összeszedni, amik egy életre elvehetik a kedvet ettől. Elég egy kisebb berepedés, bevérzés, amit talán szex közben észre sem vehető, máris komoly betegség és fertőzések lehetnek. Éppen ezért az oda élvezés nem feltétlenül jó döntés, akkor sem, ha valaki így szeretné elkerülni a terhességet.

Gyakori, hogy valaki csak azért megy bele valami extra kérésbe a szexben, mert szeretne megfelelni a partnerének, azt hiszi, ha nem megy bele, akkor elveszítheti szerelmét. A saját igények, szükségletek kommunikációja a szexben kiemelten fontos, de nem úgy, hogy egyoldalúan addig könyörgünk, amíg a másik beadja a derekát. A férfiak nagy részének szerepel fantáziái és vágyai közt az anális szex egy nővel, azonban a nők között már kevesebben vannak, akik ezt élvezik.

Miért szeretik?

A végbélnyílás szűkebb a hüvelynél, így a behatolás élvezetesebb lehet a férfi számára. Az sem elhanyagolható tény, hogy az anális szex egyfajta extra, és ma is egy picit tiltott területnek számít, annak ellenére, hogy a pornó műfaja népszerűvé tette. Azok a nők, akik élvezik és szeretik sem mindig kérnek belőle, mivel több időt igényel a test felkészítése, a terület síkosabbá varázsolása akár saját testnedvvel, akár olajjal. Akkor jó, ha valóban csak ünnepnapokon van, és olyan partnerek közt, akik teljesen megbíznak egymásban.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik