Élet-Stílus

Ledöbbent a násznép, amikor kiderült, mit ettek a lagziban

Ételmaradékokból dobták össze a menüt.

A Real Junk Food Project (RJFP) egy fantasztikus kezdeményezés, amely egyben környezetkímélő és a hátrányos helyzetű embereket is segíti. Lényege, hogy a cég begyűjti a szupermarketekből, kávézókból, gyorséttermekből visszamaradt élelmiszert – ezeken a helyeken hulladék lenne a zöldségekből és más alapanyagokból, a RJFP azonban segít az újrahasznosításban.

Hozzájuk fordult egy fiatal angol pár, Cherie Harris és James Mainwaring, akik komplett esküvői menüt állíttattak össze a kidobásra szánt élelmiszerekből.

A Leedsben megtartott esküvőjükön 140 vendég lakott jól az újrahasznosított falatokból – ráadásul egy ember teljes menüje mindössze 5 fontba, azaz nagyjából 1800 forintjába került az ifjú párnak.

A vendégek csak az étel elfogyasztása után tudták meg, hogy mit ettek, és  valósággal sokkolta őket a tény, hogy ennyire ízletes és gusztusos ételek készültek a kidobástól megmentett élelmiszerekből.

Még mielőtt ítélkezne bárki, hozzátesszük, hogy a pár célja nem a spórolás volt: azt szerették volna, hogy a szertartás minél környezetkímélőbb legyen.

 

(via Mirror, kiemelt fotó: Facebook)

Hatvan liter malacvér egy vőfélytalálkozó reggelije
„Tessék, itt Gyönyörű Zsigmond.” Így veszi fel telefonját a IX. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozó főszervezője, s mi tudjuk, hogy életünk egyik legszínesebb hétvégéje elé nézünk. Málnamárka, sportszelet, riport Földesről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik