Élet-Stílus

Sokan tesznek ilyen fogadalmat fiatalon, ők húsz évvel később be is váltották

Huszonévesen együtt jártak egy darabig, de aztán különváltak az útjaik. A szakítás ellenére azonban érezték, hogy különleges kapcsolat van kettőjük között, ami talán később, érettebb fejjel talán jobban kibontakozhat. Mairi Gordon és Rhys McLellan ezért 1995-ben megígérték egymásnak, hogy ha negyven évesen mindketten egyedülállók lesznek, összeházasodnak.

Sokan tesznek hasonló fogadalmakat, ám ezek általában elfelejtődnek a hosszú évek alatt. Nem így a most 45 éves Mairi, és a 43 éves Rhys esetében, akik 2017 márciusában tényleg összeházasodtak, igaz, hosszú és kacsaringós út vezetett az esküvő napjáig.

Mairi Gordon és Rhys McLellan 1995-ben.

A skót pár az 1995-ös szakítás után, 2009-ben találkozott először. A sminkmester Mairi, és a villanyszerelő Rhys ugyanazon a jótékonysági divatbemutatón dolgoztak önkéntesként. A bemutató után egy nagy társasággal elmentek koccintani. Érezték, hogy még mindig szikrázik köztük a levegő, de mivel mindketten kapcsolatban éltek, nem történt semmi.

Míg Rhys Edinburghben maradt, Mairi Cornwallban élt. A nő csak az után költözött vissza a fővárosba, hogy 2010-ben véget ért egy komoly, 12 éven át tartó kapcsolata. Nem sokkal később, Mairi összefutott Rhys anyjával és húgával egy boltban. Elbeszélgettek, Mairi pedig elkérte régi barátja telefonszámát, hogy megkérdezze a férfit, hogy van. Találkoztak, a nő azonban ekkor még a régi kapcsolatát gyászolta, így megint nem történt semmi.

Következő évben Mairi megtudta, hogy Rhys anyja rákkal küzd, kórházban fekszik. Azonnal felhívta a férfit, hogy megkérdezze, segíthet-e valamiben. Hamarosan találkoztak, és randiztak néhányszor, a nő azonban félt belemenni egy újabb kapcsolatba ezért szakított a férfival.

Újabb évek teltek el, Mairi egyedül élt, Rhysnek pedig csak rövidebb kapcsolatai voltak. Aztán Mairinek volt egy munkahelyi balesete, amiben komolyan megsérült a térde. Amikor Rhys ezt meghallotta, rögtön felajánlotta a segítségét a nőnek.

„Ott volt mellettem, megnevetettet, bevásárolt nekem, és főzött nekem. Akkor végre megértettem, hogy minden megvan benne, amire egész életemben vártam. Rájöttem, hogy ő életem nagy szerelme”

– nyilatkozta Mairi a Scotsman-nek.

(Fotók: Northfoto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik