Élet-Stílus

Buldózerrel gázoltak halálra egy füves gyanúsítottat a rendőrök

Balesetként vizsgálja a pennsylvaniai, állami rendőrség az 51 éves Gregory Longenecker halálának körülményeit. A férfit egy bulldózerrel gázolták el az őt üldöző rendőrök, szerintük teljesen véletlenül – írja a USA Today.

Az ügy előzménye, hogy egy readingi vadaspark alkalmazottai hívták a rendőrséget, amikor egy gyanúsan magára hagyott autót láttak a park egy félreeső területén. Nem sokkal a járőr kiérkezése után felbukkant az autó mellett két férfi. Az egyiküket, az 54 éves David Brook Lightot azonnal elfogták, a másik gyanúsított azonban elmenekült.

A rendőrök helikopterrel kezdték el keresni a férfit, de az eltűnt egy sűrű, cserjés részen. Egy rendőr, és a park egyik alkalmazottja ekkor ugrottak fel a bulldózerre, hogy azzal menjenek utána. A helikopterről megadták nekik a helyet, ahol a gyanúsítottat utoljára látták, ők pedig nekimentek a cserjésnek, és halálra gázolták a gyanúsítottat. A rendőrség közölte, tíz tő kannabiszt találtak a helyszínen.

A rendőrség akcióját számos kritika érte, mióta az ügy részletei elterjedtek a sajtóban. Bár Pennsylvania államban illegális a marihuána rekreációs célú használata, a tíz kendertő csekély mennyiségnek számít. Ehhez képest a rendőrség olyan eszközöket vetett be a gyanúsítottak ellen, mintha veszedelmes terroristák lettek volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik