Élet-Stílus

Egyre nagyobb a kereslet a golyóálló utcai ruhákra

Floridában él Miguel Caballero és felesége, akik különleges foglalkozást találtak maguknak: olyan ruházati cikkeket gyártanak, amik golyóállóak. Nem a vaskos mellényre kell gondolni, hanem olyan szettekre, amiket az utcára is bárki felvehet anélkül, hogy TEK-esnek hinnék mások. A pár azt állítja: az Egyesült Államokban soha nem látott kereslet van a cuccaikra. A legijesztőbb, hogy gyerekruhákat is gyártanak.

A márkát 1992-ben alapították, Caballero szerint pedig a vevőkör annyiban átrendeződött, hogy sokkal több celeb és politikus vásárol náluk. Fontos megjegyezni, hogy az Államokban 3 millió embernek van fegyvere, azaz a lakosság 1 százalékának.

Ügyvédek, orvosok, rossz környékekre járó ingatlanosok, főbérlők, akik a lakbérért mennek

–  sorolja a vevőtípusait David Johnson, akinek Dél-Floridában van fegyverboltja.

Az alapítók elmondták, hogy a golyóálló gyerekhátizsákokat a 2012-es, Sandy Hook általános iskolában elkövetett vérfürdő után kezdték el gyártani – a kiegészítőt akár pajzsként is tudják használni a gyerekek. Hozzáteszik: egy februári lövöldözés után percek alatt elfogytak a webshopból a hátizsákok. Többen is azzal vádolják őket, hogy az emberek rettegéséből gazdagodnak meg, erre csak azt mondják:

Nem félelem, védelem.

A termékek ára borsos: egy dzseki félmillió forintnyi dollárba kerül, egy testre szabott öltöny pedig 1,5-2,5 millió forintba. Ha valaki kíváncsi, a termékeket itt éri el.

Kiemelt kép: MC Armor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik