Élet-Stílus

Péntek 13: Mi történt a kislánnyal, aki hét éve a péntek esti buliról énekelt?

Péntek van, nem is akármilyen péntek, hanem tizenharmadika, egy ilyen szerencsétlen napon pedig érdemes megemlékezni valami egyszerre szörnyű és vidám dologról, aminek van némi köze is a péntekhez. Itt az idő megnézni, mégis mi történt Rebecca Blackkel, aki hét évvel ezelőtt Friday című számával lett híres, majd nagyon hamar vicc tárgya is egyben.

Aki már élt és kicsit is tudatánál volt 2011-ben, valószínűleg ismeri Rebecca Blacktől a Fridayt, amit nehéz minősíteni, hisz egy sokak szerint büntetően rossz sláger, aminek ennek ellenére, vagy épp ezért már több mint 123 milliós nézettsége van YouTube-on. Igaz, hét év alatt ez azért annyira talán nem is durva teljesítmény.

A Friday 2011-es megjelenésekor Rebecca Black még csak egy 13 éves kislány volt, aki örült, hogy végre énekelhet, és valószínűleg közel sem volt felkészülve arra a támadássorozatra, amit a szám és a hozzá készült videóklip miatt kapott – és néha kap is a mai napig. A helyzet annyira durva volt, hogy Blacket többen még halálosan is megfenyegették csak azért, mert elénekelt egy számot, illetve mert a hozzá elkészült videóklipben bulizott egy sort a hasonló korú barátaival. A fenyegetések és a szekálások viszont egyáltalán nem akadályozták meg a lányt abban, hogy folytassa az éneklést. Tovább próbálkozott és 2013-ban a Friday után elkészült Saturday című száma is, ami az irónia ellenére sem lett túl sikeres.

A Friday tényleg örökre megpecsételte Black életét, a lány ugyanis nemrég bekerült a The Four nevű amerikai énekes tehetségkutatóba, ahol bár nagyot énekelt, a zsűritagok – köztük Sean Combs, vagyis Puff Daddy és DJ Khaled – mégsem őt juttatta tovább. Az adás nagy része, amiben Black szerepelt, arról szólt, hogy a most 21 éves lánynak milyen szörnyű tinédzserkora volt, hisz folyamatosan szekálták hét évvel ezelőtti slágere miatt.

Gyerekkoromban imádtam a zenét, minden olyan iskolai programban benne voltam, aminek köze volt a zenéhez – zongoráztam és táncoltam is. A szüleim ezért 13 éves koromban találtak egy kiadót, aminek segítségével összejöhetett az első számom és hozzá egy videóklip is. Ez volt a Friday. Nagyon élveztem, egészen addig, amíg fel nem került a netre. Mindenhonnan gyűlölködő kommenteket kaptam. Van abban valami brutális, amikor tizenhárom évesen azt mondják neked idegenek, hogy nem kéne létezned. Nem kéne, hogy bárki is azt mondja neked, hogy amit szeretsz csinálni, az rossz. Nem mondanám azt, hogy ez most egy visszavágó, hisz már húszéves vagyok, de azért jöttem ebbe a műsorba, hogy azoknak, akik kételkedtek bennem és nevettek a kommenteken, megmutassam, hogy megérdemlem azt, hogy most itt vagyok

– mondta Black a műsorban, ahonnan aztán hazaküldték.

Persze aggódni nem kell érte, mert látszólag már túltette magát a gyűlölködőkön, és a tehetségkutatóval egyidőben egy újabb száma is megjelent, ami már közel sem a tinilányos, Friday-vonalat képviseli. 

Amellett, hogy énekel, egyébként vloggerkedik is YouTube-on, és Instagramjára is elég sűrűn posztol magáról fotókat. Ezeket nézegetve pedig most rá lehet csodálkozni, hogy Rebecca Black tényleg felnőtt,

2011 óta pedig bármennyire is fájdalmas leírni, de tényleg eltelt hét év.

Rebecca Black már elmúlt 21 és ihat alkoholt:

Rebecca Black (@msrebeccablack) által megosztott bejegyzés, Jún 24., 2018, időpont: 12:02 (PDT időzóna szerint)

Ünnepli a Pride-ot:

Rebecca Black (@msrebeccablack) által megosztott bejegyzés, Jún 11., 2018, időpont: 8:05 (PDT időzóna szerint)

És fesztiválozik:

Rebecca Black (@msrebeccablack) által megosztott bejegyzés, Ápr 16., 2018, időpont: 10:24 (PDT időzóna szerint)


Egy szóval – Rebecca Black felnőtt:

Rebecca Black (@msrebeccablack) által megosztott bejegyzés, Júl 12., 2018, időpont: 3:24 (PDT időzóna szerint)


Még az is lehet, hogy egyszer végre tényleg összejön rendesen ez az énekesi karrier Rebecca Blacknek és pár év múlva már nagyszínpados előadó lesz a fesztiválokon, ahol majd nyilván elénekli a Fridayt is.

via GIPHY

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik