Élet-Stílus

Meg fog lepődni, hogy kik inspirálják Conchita Wurstot

Az idei Budapest Pride sztárvendége az Eurovízió-győztes Conchita Wurst volt, aki a felvonulás után adott koncertje előtt a Fókusznak is interjút adott.

Bár szomszédosak az országaink, Bécsben nyugodtabb a helyzete az LMBTQ embereknek. Persze még sok tennivaló van ott is, de itt még több. Mivel ismert vagyok, szeretnék ennek érdekében tenni, olyasmit mondani, aminek van jelentősége, ami bátorít, erőt ad, lehet, hogy valakinek nagy segítség lehet

– mondta Wurst, akiről sokan azt gondolták a smink és a női ruhák miatt, hogy transzszexuális, pedig ez nem így van, meleg férfiként él.

Az óvodába is szoknyában és lányruhákban jártam. Imádtam. Már akkor sem akartam senkire se hasonlítani, egyik nap hercegnő voltam, aztán a következő napon meg egészen másvalaki. Ez az én lehetőségem volt arra, hogy egy mesében éljek. És ez azóta sem változott. Egész későn vallottam be otthon, hogy meleg vagyok. 17 éves voltam, és igazából mindenkivel megbeszéltem már a szerelmi életemet, kivéve a családommal. Azt gondoltam, hogy nem biztos, hogy meg tudják ezt érteni. De elfogadták. Mert szeretik a fiukat

– mesélte az énekes, aki arról is beszélt, hogy ki az a két személy, aki a legjobban inspirálja.

Aki a legjobban inspirál engem, az Victoria Beckham. A SpiceGirlsben kezdte, aztán focista feleség lett. És élvezi az életet. Mára a világ egyik legsikeresebb, legmeghatározóbb nője lett belőle, aki szerető családanya is. A nagymamám is nagyon inspirál engem. Ő hozta ezt a gondolkodást a családunkba, mert mindig azt mondta: nem érdekel milyen a bőrszíned, nem érdekel a szexuális orientációd, nem érdekel, hogy öltözködsz. Legyél egy tiszteletteljes ember! Ez az egyetlen, ami érdekel.

(Kiemelt kép: Robert Marquardt / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik