Élet-Stílus

Lassan egy nő sem mer nyilvános vécét használni Dél-Koreában

Molka – így hívják Dél-Koreában azokat az apró kémkamerákat, amelyek miatt szinte már egy nő sem mer nyilvános vécét használni az országban. Ha mégis úgy hozza a szükség, alapos kutatómunkát végeznek a fülkében – írja a BBC.

A huszonegyedik század kukkolói  molkákat rejtnek el a női mosdókban, vagy a egy szomszédos fülkében rejtőzve, készítenek felvételeket. A videókat aztán illegális pornó oldalakra töltik fel. A koreai szociológusok szerint, az elkövetők bizonytalan emberek, akik hatalmi helyzetben érzik magukat attól, ha kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket lesnek meg.

Ha nyilvános mosdóba mennek, a nők mindig fura lyukakat keresgélnek, amikbe a kukkolók molkát rejthettek el. Aztán megpróbálhják ezeket betömni, vagy ha nem megy, legalább az arcukat igyekeznek eltakarni a hajukkal, vagy egy sállal.

Nincs egyszerű dolga annak, aki feljelentést tenne. A rendőrség bizonyítékot kér ahhoz, hogy érdemben lépéseket tegyen az ügyben. Kevés nő vállalja azt, hogy egy illegális pornó oldalon, perverz videók ezrei között keresgélje azt, amin ő szerepel. A kukkolók is tudják ezt, ezért az utóbbi időben annyira elszemtelenedtek, hogy akár fényes nappal, az utcán is képesek telefonjaikkal a nők szoknyája alá lesni.

A helyzet megoldása egyelőre nem látszik, annak ellenére sem, hogy június elején, 22 ezer nő demonstrált Szöulban azért, hogy a kormány végre tegyen valamit. Ez volt az ország történetének legnagyobb női tüntetése – írja a Gizmodo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik