Élet-Stílus

Arra ítélték, hogy rengeteget legyen 29 feleségével és 149 gyerekével

Több mint 100 év után két embert ítéltek el Kanadában poligámia miatt. Most derült ki a büntetésük, egyikőjüknek sem kell börtönbe vonulnia.

Winston Blackmore-t, akinek 24 felesége van, hat hónap házi őrizetre ítélték, de dolgozni elmehet, ahogy kórházba is, ha egészségügyi problémája akadna. A férfi 1990 és 2014 között nősült meg a nőkkel, volt, aki az esküvőkor még csak 15 éves volt.

Blackmore-hoz képest a másik elítélt, James Oler még csak egy kezdő, mindössze öt felesége van, így aránytalanul nagy, három hónapos házi őrizetre ítélték.

A bíró azzal indokolta a házi őrizetet – ahelyett, hogy többhónapos börtönre ítélte volna a két férfit, ahogy ezt az ügyészség kérte –, hogy mindketten keményen dolgoznak, és egyébként minden másban jogkövetőek. Blackmore-ral kapcsolatban azt is hozzátette:

Világosan elmondta, hogy nincs olyan büntetés, ami megakadályozná a hite követésében. Így ebből a szempontból nem is tudná értelmezni a bűnbánatot.

Úgy tudni, egy mormon szekta, az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztusának Fundamentalista Egyház püspöke mind Blackmore, mind Oler. Egy kis vallásos közösségben élnek Brit-Kolumbiában, Bountifulban.

Kanadában poligámia miatt idáig csak két esetben született ítélet, 1899-ben és 1906-ban. Egyébként maximum öt év börtönbüntetésre ítélhették volna őket.

Kiemelt kép: YouTube, via Syracuse.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik