Élet-Stílus

Végül nem ölik meg a 19 éves lányt, aki szabályosan kivégezte az őt megerőszakoló férjét, aki egyébként a saját unokatestvére is volt egyben

A bíróság Szudánban halálbüntetés helyett 5 év letöltendő börtönre módosította a büntetését annak a 19 éves fiatal lánynak, aki megölte a férjét, miután a férfi megerőszakolta. Noura Husseint csoportosan erőszakolták meg, az áldozat férje ugyanis meghívta az unokatestvéreit is, hogy együtt közösüljenek a lánnyal.

Nourát 16 éves korában kényszerrel adták hozzá az akkor szintén 16 éves fiúhoz, akivel egyébként unokatestvéri viszonyban voltak.

A fiatal lány büntetésének mérsékléséért szinte az egész világ lobbizott, villámgyorsan terjedt #JusticeforNoura hashtag, ami magyarul annyit tesz: az igazságot Nourának.

Úgy látszik, hogy az iszlám bíróságot végül sikerült megpuhítani a nemzetközi jogvédő szervezeteknek, mivel Noura büntetését végül 5 évre mérsékelték.

A fiatal édesanyja elmesélte, hogy a lánya gyűlölte magát, mikor a férje először megerőszakolta, így az eset után mindig magánál hordott egy kést, hogy a saját életét vegye, mielőtt megint át kellene élnie a megaláztatást.

BBC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik