Élet-Stílus

40 millió forinttal támogatja a helyi civil szervezeteket a Tesco (x)

Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja. A pályázat során az áruházlánc 168 helyi közösségi projekt megvalósulását támogatta, összesen 40 millió forint értékben. A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésekre. Országszerte közel 3 millió zsetont dobtak be a résztvevő szervezetek neve mellé.

A szervezetek idén is változatos témájú, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért. A Tesco támogatásának, valamint a vásárlók szavazatainak köszönhetően több településen egészséges életmódot népszerűsítő programok, szűrővizsgálatok indulhatnak, a hátrányos helyzetű gyermekek számára nyári táborokat, kézműves programokat szervezhetnek. Számos játszótér és park kerülhet felújításra, valamint több idősek otthona kertjét, közösségi terét varázsolhatják otthonosabbá. Fogyatékkal élő és egészséges gyerekek vehetnek részt közös programokon, a fiatalok megtanulhatják, hogyan bánjanak felelősen az állatokkal, a hagyományőrzés jegyében pedig a novaji fiatalok kaphatnak népviseletet.

A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai is élnek. Ezért is hirdette meg immáron negyedik alkalommal az „Ön választ, mi segítünk” programját, melyen kisebb helyi szervezetek közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő projektjeik megvalósulását támogatja. Idén az elmúlt évekhez képest még több szervezet kaphatott segítséget projektje megvalósításához, hiszen ezúttal valamennyi, a szavazási szakaszba bejutott szervezet programja nyerhetett, egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forint összegű támogatást. Így országosan 168 projekt részesült támogatásban, összesen 40 millió forint értékben.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának köszönhetően évről évre számos közösségépítő kezdeményezés válhatott valóra. A pályázat eddigi négy fordulójában országosan 338 program megvalósulásához járult hozzá a Tesco, összesen több mint 100 millió forinttal. „Szeretnénk, ha még sokáig velünk maradna az „Ön választ, mi segítünk” program, hogy még több összetartó lakóközösség alakulhasson, egészséges életmódot folytató család jöhessen létre, és számos, korszerűen berendezett óvoda és iskolaudvar megvalósulásához járulhassunk hozzá” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Bővebben a  programról >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik