Élet-Stílus

Megállapodással ért véget a meztelenkedő szomszédharc Szentendrén

A múzeum udvarában felállított magasles ellen fügefalevélben tiltakozott az egyik szomszéd.

Furcsa háború dúlt az elmúlt hetekben a szentendrei Czóbel Múzeum és a szomszédos társasház között. Az intézmény udvarán állították fel Mátrai Erik Kilátás című installációját, ami egy igazi magasles, a lakókat viszont érthetően zavarta, hogy a látogatók oda fellátva belátnak a privát szférájukba.

A történetet az Index követte nyomon, nekik nyilatkozott az egyik szomszéd is, aki tiltakozásul meztelenül, egy szál fügefalevéllel feküdt ki az erkélyére. Mint közölte, a szentendrei művészet barátjaként és ismerőjeként úgy érzi, arányos és békés védekezési formát választott a múzeum arrogáns és tolakodó fellépésével szemben.

Erre a múzeum nem egészen úgy reagált, ahogy bárki várta volna: egy munkatársnőjük a nyitva tartás idején kívül szintén meztelenül felmászott a magaslesre. A szomszéd performanszát ugyanis figyelemre méltó művészeti akcióként értelmezték, amire válaszként ezt a gesztust szánták.

Ezzel azonban nem ért véget a szomszédvita, a múzeum újabb megbeszélést kezdeményezett a szomszédokkal, és végül arra a megállapodásra jutottak, hogy a magasles ezentúl csak 14 és 18 óra között lesz látogatható, és tilos lesz a fotózás is onnan. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik