Élet-Stílus

Nem bírja a japán csatornahálózat a VB-vel járó pisicunamit

A Kolumbia felett aratott győzelme, és a Szenegállal játszott döntetlenje után, karnyújtásnyira van a továbbjutástól a csoportjából Japán válogatottja, az oroszországi világbajnokságon. A focisikereknek azonban nem várt mellékhatásaik jelentkeztek otthon.

Az izgalmas meccsek miatt, Japánban mindenki egyszerre, a szünetben fut a mosdóba, ezt az óriási rohamot pedig nem bírja a szigetország csatornahálózata – írja a Japan Times.

A Kolumbia – Japán mérkőzés szünetében tekintélyes mértékben, 24 százalékkal nőtt meg a vízfogyasztás Tokióban, jelentette a város vízügyi igazgatósága június 22-én, pénteken. A szakértők biztosak benne, hogy azért, mert milliók tartották vissza a pisilést a meccs alatt, majd hirtelen egyszerre mentek ki a mosdóba. Aztán ugyanígy történt a lefújás után is, csak akkor egy még nagyobb, az átlagosnál 50 százalékkal magasabb fogyasztásemelkedést regisztráltak.

A vízügy szerint, nem sokon múlt, hogy a túlnyomás alatt lévő csatornahálózatban katasztrófa történjen. Hasonló volt a helyzet június 25-én, vasárnap, a Japán – Szenegál meccs közben is, bár a szakembereknek erre már volt idejük felkészülni.

Japán egy meccset még biztosan játszik a világbajnokságon. Június 28-án, csütörtökön, a már biztosan kieső, meglepően rosszul játszó Lengyelország ellen lépnek pályára. Ha nem kapnak ki, és erre minden esélyük megvan, akkor továbbjutnak a 16 közé, ahol Anglia, vagy Belgium lehet az ellenfelük.

Nem lennénk a tokiói vízügyesek helyében, ha az egyenes kieséses szakaszban, hosszabbítással, pláne büntetőrúgásokkal végződő meccset játszana a Japán válogatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik