Élet-Stílus

Paul McCartney után még mindig sírnak a nők

Mészáros Júlia
Mészáros Júlia

újságíró. 2018. 06. 22. 15:25

Ha van műsor, amit a világon mindenki szeret nézni attól függetlenül, hogy ki az aktuális vendég benne, az egyértelműen James Corden Carpool Karaoke-ja. Pláne akkor, ha az aktuális vendég közel hatvan éve a világ egyik legnagyobb szupersztárja. Corden a Beatles egykori tagjával, Paul McCartney-val autózott Liverpoolban, de ez a Carpool Karaoke épp a vendég és a helyszín miatt egy kicsit rendhagyó volt, vagyis most nem csak annyi történt, ami szokott, hogy négy-öt dal eléneklése közben az aktuális híresség mond valami vicceset vagy meghökkentőt a műsorvezetőnek.

Corden és McCartney végigjárták az énekes gyerekkorának helyszíneit, elmentek egykori otthonába, ahol John Lennonnal írták közösen számaikat, majd a napot egy kocsmában zárták, mint minden rendes brit.

Ember nincs a földön, aki ne szeretne legalább egy Beatles-számot, vagyis sanszos, hogy mindenki örülne, ha maga Paul McCartney vezetné körbe Liverpoolban a Penny Lane-en, az énekes gyerekkorának egyik helyszínén, amiről egyik leghíresebb dala is szól. McCartney végig is mutogatta a dalban szereplő helyszíneket, köztük a fodrászatot, ahol nyilván a mai napig kint vannak a Beatles tagjairól készült fotók a falon.

De elmentek McCartney egykori otthonába is, ahol az énekes tinédzserkorát töltötte – ami ma már gyakorlatilag múzeumként működik –, és ahol John Lennonnal írták közösen a dalokat, miközben kint rajongó tinilányok hordái várták őket. McCartney elmondása szerint utóbbiak közül egyet-egyet apja néha be is engedett a házba, az énekes azonban utálta ezt, mert még az utcán se tudott végigmenni nyugodtan miattuk. Nyilván erősen megrendezett volt, hogy miközben erről beszéltek, az ablakon kinézve azt látták, hogy a ház előtt most is több tucatnyi rajongó gyűlt össze, hogy legalább egy fotót készíthessenek MCartney-ról, aki egyébként a napokban ünnepelte 76. születésnapját.

The Late Late Show (@latelateshow) által megosztott bejegyzés, Jún 21., 2018, időpont: 2:26 (PDT időzóna szerint)

Sajnos a videó maradék része is csak annyira tűnt először spontánnak, mint a ház előtt ácsorgó tömeg, mert ezek után Corden a semmiből leszervezett egy meglepetéskoncertet az egyik kocsmába, ahol a közönség őszintén próbált meglepődni azon, hogy a kocsma közepén van egy indokolatlanul nagy függöny, ami mögül egyszer csak Paul McCartney bújik elő egy komplett együttessel, hogy elénekelje leghíresebb számait. Aztán valahogy mégis el tudtuk hinni, hogy nem egy fizetett közönségnek játszanak, mert a végén akadtak, akik elsírták magukat, miközben az énekes a Hey Jude-ot énekelte.

Vagyis McCartney a mai napig, még 76 évesen is egészen elképesztő érzelmeket vált ki sokakból, ha nem is rohannak már utána önkívületi állapotban sikoltozó tinilányok tízezrei.

via GIPHY

Kiemelt kép: Instagram

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.