Élet-Stílus

Nem találja ki, miért tart méheket a luxushotel

Méhek laknak Denver egyik legelegánsabb történelmi épületének tetején. A belváros közepén található Brown Palace Hotel vezetősége három éve telepített a tetőre méheket: megvásároltak minden szükséges berendezést, beszereztek méhcsaládokat és alkalmazottakat vettek fel, akik napi nyolc órában a méhekkel foglalkoznak.

Megeszik és magukra kenik

A luxusszálloda azért döntött így, mert a lehető legjobb minőségű mézet szerették volna kínálni a vendégeknek: a belvárosi méhek mézéből kerül a vendég teájába, ételeibe, és még az arcára is – feltéve, ha akarják. A szálloda spa részlegében ugyanis mézes testkezelések is igénybe vehetőek, sőt minden vendég tusfürdője és samponja is a saját mézből van, ami állítólag kiváló hatással van a bőrre.

A Denver7 nevű tévécsatorna riportere a méhcsaládok beköltözés után ki is próbálta a mézes törődést.

A méheken kívül arról is híresek, hogy szinte minden eddigi amerikai elnök megszállt már náluk, és sok világsztár is volt már a vendégük a Titanic-túlélő Molly Browntól Jane Fondáig. A híres vendégek többsége még nem kóstolhatta a tetőtéri méhek munkáját, de részesülhettek abban a kiváltságban, hogy a hotel belső luxus szivarszobáját használják – ez a mai napig működik annak ellenére, hogy a városban már mindenhol máshol tiltott zárt térben füstölni.

Múzeumban is lakhat

Annak sem kell messzire mennie, aki esetleg tart a tetőn tanyázó méhektől: az ikonikus szállodától néhány saroknyira található egy másik különleges hely, a 2015-ben nyitott the ART hotel, amely Denver múzeumi negyedének közepén áll, és maga is egyfajta múzeumként működik. A szálloda minden dekorációja ugyanis a szomszédos művészeti múzeumból, a Denver Art Museum-ból van. A szobákban, a folyosókon, a liftekben és az étteremben milliókat érő festmények és műkincsek között sétálgathatnak a vendégek.

Fotó: the ART hotel

Éjszaka az állomáson

A vasútállomáson éjszakázás is más értelmet nyer Denverben, ugyanis a működő főpályaudvar épületében kialakítottak egy egyedi luxushotelt. A vonattal érkezők, akik áthaladnak az állomás épületén, egyből a szálloda elegáns halljába lépnek, ami nem mindennapi Amerikában sem. A The Crawford Hotel négy éve nyitott és olyan szolgáltatásokat kínál, mint ingyenes Tesla-taxi vagy Apple termékek minden szobában. Az élményt mégis a történelmi épületben, a város egyik látványosságában való megszállás jelenti.

Fotó: The Crawford Hotel

IPW Denverben

2018-ban Denverben került megrendezésre az Egyesült Államok legjelentősebb turisztikai vására, az IPW. A rendezvényen az amerikai turisztikai desztinációk, attrakciók, szolgáltatók mutatják be és kínálják termékeiket, minden évben jelentős üzletek születnek. A nemzetközi konferencia megrendezéséért minden évben nagy harc folyik az amerikai nagyvárosok között – ez nem is csoda, hiszen a vásárt követő években a vendéglátó város turisztikai bevételei több milliárd dollárral ugranak meg. A háromnapos rendezvényen 1500 amerikai szolgáltató kínálta termékeit mintegy 4000 vásárlónak. Az IPW-t 2019-ben Kaliforniában, Anaheimben rendezik majd meg.

(Kiemelt kép: Brown Palace Hotel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik