Élet-Stílus

Videón a bizonyíték, hogy egy 2 éves simán megmássza a megmászhatatlan medencelétrát

Ugye nem kell nagyon magyarázni, hogy ez miért életveszélyes?

Az amerikai Massachusetts államban élő Wyman házaspár azt gondolta, nem kell aggódniuk amiatt, hogy kétéves kisfiúk bárhogy is be tud jutni a kertben felállított medencébe. Hiszen ahhoz egy gyerekbiztos létrát biztosított a gyártó, ami csukott állapotban megakadályozza, hogy kisgyerekek a vízbe jussanak.

A szülők tévedtek. A 2 éves Cody ugyanis szinte könnyedén meg tudta mászni a becsukott és lezárt létrát, ahogy azt az erről készült videón is látni lehet. A kisfiú apja, Keith Wyman a Facebook-oldalán tette közzé a mászásról készült felvételt, figyelmeztetésként minden szülőnek, hogy minden esetben figyeljenek oda gyermekeikre, ha egy medence közelében vannak.

A házaspár a CBS Baltimore-nak elmondta: a videót azután készítették, hogy látták, ahogy gyermekük könnyedén felmászik a zárt lépcsőn. És azért dokumentálták, hogy más szülők figyelmét is felhívják a veszélyre. A felvételt pár nap alatt már több mint húszmilliószor nézték meg a közösségi oldalon.

Az amerikai hatóságok hivatalos adatai szerint balesetben meghalt kisgyerekek egyharmada vízbe fulladás miatt veszti életét az Egyesült Államokban, és ez a legtöbbször ez otthoni medencékben történik. Az 1 és 4 év közötti gyermekek körében ez a második leggyakoribb halálozási ok, a veleszületett betegségek után.

A Wyman-házaspár a helyi sajtónak elmondta: a létrát már vissza is vitték, és igyekeznek rábírni a gyártót, hogy változtassa meg létrái kialakítását, hogy tényleg gyerekbiztosak legyenek.

Kiemelt fotó:Facebook/Keith Wyman 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik