Élet-Stílus

Unokatestvérei DNS-e miatt bukott le a 31 éve gyilkoló férfi

Egy Washington állambeli teherautósofőrt tartóztattak le egy 1987-es kettős gyilkosság miatt. A DNS-e buktatta le az 55 éves William Earl Talbott II-t, akit pénteken gyanúsítottak meg a fiatal kanadai pár meggyilkolásával.

A Daily Herald arról ír, hogy egy nyilvános genealógiai (származástani) weboldal segített beazonosítani Talbottot.

A jelenlegi információk szerint ezek a bűncselekmények annyira véletlenszerűek voltak, mint amennyire vadak

– írta Craig Matheson Snohomish megye büntetőjogi ügyészhelyettese a bírósági iratokban.

A 18 éves Tanya Van Cuylenborg és a 20 éves Jay Cook azt tervezte, hogy a Brit Columbia-i otthonukból egy nap alatt megjárják Seattle-be az utat, ahol Cook családi vállalkozásához vásárolnak egy kemencét. Haza azonban nem tértek, a családjuk jelentette eltűnésüket, és csak napokkal később találták meg a holttestüket.

Van Cuylenborgot szexuálisan bántalmazták, műanyag kötéllel összekötözték, és fejbe lőtték. Cook zúzódásokkal teli holttestét 120 kilométerrel arrébb találták meg. Kövekkel zúzták halálra és megfojtották.

A rendőrség most arról nyilatkozott, hogy egy származáskutató egy labor segítségével, a DNS-bizonyítékok felhasználásával építette fel Talbott családfáját. A  kutató egy nyilvános származástani oldalra feltöltött információkat használta fel, amit a gyilkos egy távoli unokatestvérei töltöttek fel oda.

A rendőrség ezek után megfigyelte a teherautósofőrt és végül azután tudták letartóztatni, hogy megszerezték a DNS-ét, a járművéből kiesett pohárról.

via AP, kiemelt kép: Thinsktock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik