Élet-Stílus

SissiPark: elérhető luxus a hegyen

Festői környezet, ragyogóan tiszta, pollenmentes levegő, luxus apartmanok. Ezt kínálja az ausztriai Alpokban, két helyen is a SissiPark.

Ami télen a síelők paradicsoma, az nyáron – kis túlzással – a túrázók Mekkája. Az biztos, hogy ez a megállapítás garantáltan igaz az Ausztriában épült SissiPark  apartman szállókra, amelyek közül az egyik az Alpok 1650 méteres magasságában fekvő Lachtalban és a valamivel alacsonyabban és kissé távolabb található Schladmingban várja a vendégeket. A télen mindkét településen sípályaszállásként üzemelő luxusszállót és környékét nyáron a túrázók veszik birtokba. A hihetetlenül tiszta alpesi levegőn, a gyönyörű hegyoldal lankás vagy meredekebb lejtői és a szálló fölé emelkedő hegycsúcsok a „kezdőtől a haladóig” minden sétálni, kirándulni, túrázni vágyó igényét kielégítik.

Két keréken

De nem csalódnak azok sem, akik különféle nehézségű bicikli utakat keresnek a környéken, mert a régió a lankás szerpentintől az embert próbáló emelkedőkig mindenféle nehézségű „pályát” kínál.  Ausztria a kerékpárosok igazi paradicsoma. A szebbnél szebb tájakon át vezető, változatos nehézségű, különböző hosszúságú biciklis túrák között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Mindezek mellett remek biciklis szolgáltatások, tökéletes infrastruktúra található a régióban: kölcsönzők, szervizek, és persze a Mura-medencei biciklis vasút.

Családdal, barátokkal az igazi

A SissiParkok az exkluzív apartmanok különféle mérete miatt – az egészen kicsi stúdiótól a négy szoba hallos, két fürdőszobás, szaunás, úgynevezett prémiumig – különösen alkalmasak gyerekes családok és nagyobb társaságok számára is. De nemcsak azoknak érdemes elzarándokolni Lachtalba vagy Schladmingba, akik egésznap túrabakancsban vagy biciklivel akarják róni a lejtőket és emelkedőket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak pihenni szeretnének egy gyönyörű csendes helyen, ahol minden kényelmet helyben megkapnak. Ez a SissiPark. Itt minden apartmanhoz kényelmes, déli tájolású terasz van, ezekről nemcsak gyönyörű a panoráma, hanem napozásra is kiválóan alkalmasak. Az esték viszont még nyáron is hűvösek lehetnek, ilyenkor jól jön a saját szauna, ami csaknem minden lakosztályhoz tartozik.

Otthoni ízek és osztrák specialitások

A SissiParkban a lakosztályok mindegyikéhez teljesen felszerelt konyha és étkező is tartozik, amely kiválóan alkalmas egy kiadós vacsora utáni baráti összejövetelekre, nagy beszélgetésekre. Ám, aki reggelente inkább a pihenésre koncentrálna, az Lachtalban a szállás saját éttermében is kényelmesen étkezhet, hiszen kiadós reggelit is felszolgálnak. Este, a vacsora után érdemes a napot az egyedülálló panorámájú tetőteraszon üldögélve zárni.

De nemcsak a hegyi túrák, hanem a gyönyörű, hamisítatlan alpesi települések, a közeli falvak és kisvárosok látványa miatt is érdemes itt eltölteni jó néhány napot. A környék természetesen bővelkedik hüttékben, ahol hamisítatlan osztrák ételeket, specialitásokat kínálnak a nap bármely szakában.

Elbűvölő környezet  

A Schladmingi tartományban, azon belül Haus településen található SissPark környéke igazán elbűvölő látványt nyújt. Az exkluzív apartmanokból álló épülettől pár lépésnyire sebes folyású patak szeli át a festői környezetbe ékelődött települést. A Hausban  megszálló vendégek az ajándék Sommercard-nak köszönhetően kedvezményesen, vagy akár ingyenesen bebarangolhatják a környéket, felvonóval felmehetnek a Dachstein gleccser kilátójába, betekinthetnek a csendes kisváros lakóinak mindennapjaiba, ünnepeibe, életébe is, s a számtalan takaros kis étteremben a helyi specialitásokat is megkóstolhatják.

A SissiPark vendégei mindkét helyszínről felejthetetlen élményekkel távoznak, s nyáron a téli, télen a nyári visszatérést tervezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik